fbpx
SOCIETATE

Un operator 112 i-a închis telefonul în nas unei paciente: „Da’, descurcați-vă doamnă!”

Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of STIRE MESAJUL 1 42

Un dispecer al Serviciului Județean de Ambulanță Brăila este acuzat că a avut o atitudine ostilă și un comportament neprofesionist față de o persoană care a apelat serviciul unic de urgență 112, arată Obiectiv Vocea Brăilei.

Potrivit ziarului din Brăia, femeia, Lucia Daniela Nicolae, a apelat numărul de urgență pentru mama sa, care trebuia să fie transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență. Vârstnica a suferit o operație chirugicală de femur și era nevoită să stea în scaunul cu rotile.

În urma apelului, la apartamentul bătrânei a venit o ambulanță, însă numai cu un angajat, care nu a reușit să o transporte pe femeie la mașină.

“Am stat efectiv cu ambulanțierul să căutăm o persoană care să îl ajute să o urce pe mama în mașină, eu având 45 de kilograme și hernie de disc. Dispecerul l-a pus pe ambulanțier să bată din ușă în ușă și să aștepte în stradă pe cineva care ar putea să ajute”, povestește femeia, citată de Obiectiv.

Fiica pacientei a sunat, din nou, la 112, pentru a solicita un brancardier, însă dispecera i-a spus să sune, personal, la SMURD și să ceară ajutor:

«Da’, descurcați-vă doamnă!» și mi-a închis telefonul în nas! E normal așa ceva?! O să fac sesizare peste tot. Nu las lucrurile așa. Chiar și ambulațierul, săracu’, a fost pus într-o situație ridicolă”, a povestit redactorilor ”Obiectiv”, Nicolae Lucia Daniela, fiica femeii pentru care s-a solicitat ambulanța.

Contactat și întrebat dacă acel operator a procedat corect și a respectat protocolul pentru astfel de situații, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Brăila a evitat să dezvolte subiectul, dând de înțeles că s-a acționat conform procedurilor.

”S-a rezolvat cazul. Știu despre ce este vorba. Era un pacient pentru Ortopedie. Da, acesta este protocolul, să sune la SMURD dacă nu există altă variantă pentru transportul pacientului.
Ministrul de Interne a conchis că dacă pacientul are mai puțin de 90 de kilograme nu primește ajutor de la Descarcerare, dacă are mai mult de 90 de kilograme primește ajutor de la Descarcerare.

Nu e vorba de urgență, e vorba de transport. Nu văd de ce a fost nevoie să sesizeze presa acea doamnă. Repet, cazul s-a rezolvat demult!”, a explicat pentru ”Obiectiv”, managerul SAJ Brăila, medicul Viorica Iuga.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.