Un migrant care a dat foc catedralei din Nantes, a UCIS un preot imediat după ce a ieșit din arest

Un imigrant de origine ruandeză, suspectat de provocarea unui incendiu major care a devastat catedrala din orașul francez Nantes anul trecut, a ucis un preot catolic în vestul Franței, a declarat ministrul de interne, potrivit France24.

„Tot sprijinul meu pentru catolicii din țara noastră după uciderea dramatică a unui preot din regiunea Vendée.”, a scris ministrul francez de interne Gérald Darmanin pe Twitter, spunând că se îndreaptă spre fața locului.

O sursă apropiată anchetei, care a cerut să nu fie numită, a declarat pentru AFP că suspectul a mers la poliție în orașul Mortagne-sur-Sevre și a declarat că a ucis un preot.

Preotul ucis, în vârstă de 60 de ani, îl primise pe bărbat în biserica sa de câteva luni, potrivit sursei.

Bărbatul a mărturisit că a fost în spatele incendiului de la catedrala gotică din Nantes, din 18 iulie 2020. El fusese inițial arestat înainte de a fi eliberat sub control judiciar.

„În Franța, putem, prin urmare, să fim ilegali, să ardem catedrala din Nantes, să nu fim expulzați niciodată și să recidivăm prin uciderea unui preot. Ceea ce se întâmplă în țara noastră are o gravitate fără precedent: este falimentul complet al statului și al lui Gerald Darmanin.”, a declarat Marine Le Pen, liderul conservator francez, pe Twitter, potrivit Valeurs Actuelles.

Episcopul regiunii Vendée, François Jacolin, este în stare de șoc după uciderea preotului și a precizat că acesta a fost „victima propriei sale generozități”.

„Este evident de neimaginat. Este un om foarte generos cu care eparhia a colaborat foarte mult și a fost apreciat de toți.”, a declarat episcopul Vendée în timpul unui interviu la postul de televiziune LCI.

Incendiul de la Nantes a venit la 15 luni după cel din 2019 de la catedrala Notre-Dame din Paris, care a ridicat întrebări cu privire la riscurile de securitate pentru alte biserici istorice din Franța.

În timp ce pompierii au reușit să rețină flăcările de la Nantes după doar două ore și să salveze structura principală, faimoasa sa componentă, care datează din 1621 și a supraviețuit Revoluției Franceze și bombardamentului din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost distrus.

De asemenea, au fost pierdute artefacte și picturi de neprețuit, inclusiv o lucrare a artistului Jean-Hippolyte Flandrin din secolul al XIX-lea și vitralii care conțineau resturi de sticlă din secolul al XVI-lea. Reparațiile vor dura câțiva ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *