Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

ULTIMA ORA. Guvernul a decis: Românii care NU AU DOZA a treia de vaccin NU mai pot călători în UE

image 2021 09 28 25068003 41 certificat verde covid

Guvernul a aprobat certificatul digital cu doza booster pentru călătoriile în UE. Totuși, măsura nu afectează valabilitatea certificatului cu două doze pe teritoriul național ceea ce înseamnă că documentul poate fi folosit în continuare la restaurante, magazine și evenimente. Andrei Baciu, secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a anunțat joi că, în cazul persoanelor care au schema completă de vaccinare și nu au trecut mai mult de 270 de zile de la imunizare, certificatul este valid.

Dacă termenul a fost depășit, certificatul nu mai poate fi folosit la călătoriile în UE. Totuși, măsura nu afectează valabilitatea certificatului în interiorul României. „Dacă au trecut 270 de zile este necesară doza de booster… Vizează doar partea de călătorii în UE, nu afectează modul cum funcționează societatea în interiorul țărilor membre”, a explicat Baciu. De asemenea, Guvernul a decis să prelungească până la 31 decembrie 2022 valabilitatea certificatului digital.

„Pentru a adapta măsurile la situația epidemiologică s-a decis prelungirea pentru certificatele digitale pe care le folosim în România”, a precizat Andrei Baciu. Inițial, certificatul digital trebuia să expire la 30 iunie, așa cum s-a stabilit în UE.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.