Cîțu îl vrea OUT pe ministrul Muncii, Marius Budai. Se pregateste un scandal urias in coalitie

 

PNL va cere demiterea ministrului Marius Budăi. Din câte se pare, liberalii vor convoca o ședința de coaliție pentru remanierea ministrului Muncii.

Apar primele tensiuni majore în coaliția de guvernare PSD-PNL. Liberalii îl vor remaniat pe ministrul Muncii, Marius Budăi. Din câte se pare, dorința de a-l elimina din actualul guvern îi aparține lui Florin Cîțu, iar nemulțumirile ar porni de la o posibilă depășire a pragului asumat în PNRR, de acordare a pensiilor.

Reamintim că pentru a beneficia de banii din PNRR, România și-a asumat că nu va depăși un efort financiar de 9.4% din PIB pentru plata pensiilor. La inițiativa PSD, în acest an, pensionarilor cu venituri mici li s-a plătit o a XIII-a pensie, până la un maximum de 2400 lei.

PNL: 9.4% din PIB este suficient pentru pensii

Citiți și:  Ministrul Muncii, anunțul zilei pentru români!

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu poate fi modificat în acest moment şi că nu există niciun motiv, menţionând însă că procentul de 9,4% din PIB prevăzut în acest document este suficient pentru creşterea pensiilor.

„În acest moment, PNRR nu poate fi modificat şi nici nu există vreun motiv pentru a face acest lucru. Este, dacă doriţi, din punctul nostru de vedere, o chestiune care mai degrabă e împotriva intereselor noastre ca şi stat. De ce acest lucru? În primul rând, pentru că o modificare a PNRR în acest moment ar implica, bineînţeles, întreruperea exerciţiului bugetar, lucru care ar afecta banii pe care îi primim din zona Uniunii Europene. În acest moment, PNRR funcţionează, deja există peste 2 miliarde de euro care au ajuns în România şi în mod clar că, dacă, teoretic, am întrerupe acest lucru şi am dori o renegociere cel puţin pentru anul 2022, am pierde o bună parte din aceşti bani”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, după şedinţa conducerii partidului.

Citiți și:  ANUNTUL ANULUI pentru milioane de pensionari! Iohannis a dat OK-ul

El a precizat că premierul Nicolae Ciucă a prezentat în şedinţă discuţiile purtate pe subiectul pensiilor atât în cadrul coaliţiei, cât şi cu miniştrii direct responsabili şi cu competenţe în această zonă, precum şi discuţiile din cadrul Comitetului interministerial de implementare a PNRR.

Sursa: stiridiaspora.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.