SURSE Cîțu s-a cerut premier în întâlnirea cu Cioloș. Ce RASPUNS a primit

PNL a reînceput miercuri negocierile pentru găsirea unei susțineri parlamentare pentru guvern, prima discuție fiind cu USR, de la ora 13.00. Liderul PNL, Florin Cîțu, a spus înaintea negocierilor că ”matematic avem voturile necesare pentru a trece guvernul”. ”Mandatul nostru este formarea unei majorități parlamentare cu premier liberal”, a mai spus el, referitor la scenariul unui guvern cu premier PSD. Tot înaintea discuțiilor, Dacian Cioloș a afirmat că liberalii trebuie să decidă foarte clar dacă doresc refacerea coaliției sau un guvern cu PSD, adăugând că e nevoie de o soluție cât mai rapid.

UPDATE 15.45 Liderii PSD deranjați de declarația lui Florin Cîțu că „există șanse mari să se refacă Coaliția”. „Nu știm dacă ne mai vedem cu PNL. Să meargă domnul Cîțu la USR că înțelegem că refac Coaliția”, au declarat surse social-democrate pentru HotNews.ro.

UPDATE 15.35 În spatele ușilor închise, Florin Cîțu le-ar fi cerut liderilor USR să-l susțină în continuare pentru funcția de premier însă a fost refuzat, potrivit surselor HotNews.ro. În replică, Cîțu le-ar fi transmis acestora că atunci condiția PNL este să nu intre în Guvern vechii miniștri ai USR.

Sursa: hotnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *