Studii recente privind COVID-19. Anticorpii dobândiți dupa infecția cu COVID pot ataca țesuturi și organe sănătoase

Anticorpii dobândiți în urma infecției COVID-19 pot ataca din greșeală țesuturile și organele sănătoase.
În cadrul unui studiu publicat pe bioRxiv, cercetătorii au analizat puterea a peste 300 de anticorpi produși de celulele B.

Odată ce organismul învață să recunoască SARS-CoV-2, celulele B generează noi anticorpi împotriva virusului.
Coronavirusul îi lasă pe supraviețuitori cu anticorpi care pot ataca organismul la câteva luni după ce s-au recuperat după infecția cu SARS-CoV-2. Anticorpii pot ataca din greșeală țesuturi și organe sănătoase. Acest lucru se poate întâmpla chiar dacă nu au fost grav bolnavi, potrivit unor noi descoperiri, notează Reuters.

Dintre cei 177 de lucrători din domeniul sănătății care s-au recuperat în urma unor infecții confirmate cu SARS-CoV-2, toți aveau autoanticorpi persistenți. Printre aceștia, au existat cazuri de inflamații cronice și leziuni ale articulațiilor, pielii și sistemului nervos.

„În mod normal, nu ne-am fi așteptat să vedem o gamă atât de diversă de autoanticorpi crescuți la aceste persoane„, a declarat Susan Cheng de la Cedars-Sinai Smidt Heart Institute.

Acesta este un rezumat al unor studii recente privind COVID-19. Sunt incluse cercetări care necesită studii suplimentare pentru a corobora rezultatele și care nu au fost încă certificate prin evaluare științifică.

Sursa: aleph.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *