fbpx
GENERAL

Un nou val de restricții. Rafila anunță ce restricții pot fi impuse din toamnă

rafff

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că numărul de cazuri cu SARS CoV-2 a crescut cu 80%, potrivit ultimei raportări. În contextul apariției unui nou val, Rafila a vorbit despre eventualele restricții care ar putea apărea din toamnă.

Rafila a afirmat că există o cauză pentru creșterea numărului de cazuri. Aceasta e generată de circulația, în acest moment, în Europa, a subvariantei Omicron cu un grad mare de transmisibilitate. Mai mult, protecția oferită de vaccin sau chiar trecerea prin boală nu mai este eficientă. Au fost înregistrate un număr apreciabil de cazuri de reinfecție în ultimele 90 de zile, a declarat ministrul Sănătății.

Cazuri noi în România
Ieri au fost înregistrate 7.700 de cazuri. Dintre acestea, circa 1.300 erau cazuri care mai trecuseră o dată prin boală în ultimele 90 de zile. Astfel, este clar că imunitatea este de slabă calitate în fața acestei variante.

Acest tip de variantă produce îmbolnăviri care nu sunt foarte grave. În secțiile de terapie intensivă sunt internate număr relativ mic de persoane. În plus, un număr mic de decese a fost înregistrat. Există speranța ca lucrurile să nu evolueze îngrijorător din acest punct de vedere, a mai adăugat Alexandru Rafila.

Numărul de îmbolnăviri va crește în perioada următoare
În perioada următoare este așteptată o creștere timp de câteva săptămâni. Ministrul a explicat că este un fenomen normal, un val epidemic durează circa 8 – 10 săptămâni. România se află în săptămâna 4. Astfel, o să mai existe o creștere până undeva în jurul jumătății lunii august sau începutul lunii septembrie.

Recomandările legate de izolarea la domiciliu sau în spital pentru cei care prezintă o simptomatologie accentuată sau comorbidităţi sunt măsuri de prevenire a răspândirii bolii.

Simptomele noii variante Omicron
Alexandru Rafila a explicat că simptomele noului Omicron sunt asemănătoare vechilor variante: „dureri de gât, tuse, febră, o stare de astenie, care poate să fie însă foarte discretă, aceste simptome pot fi foarte discrete, nu trebuie neapărat să ne gândim că e vorba de o boală gravă, poate să fie pur şi simplu o viroză respiratorie banală în foarte multe cazuri sau chiar asimptomatică, dar sunt şi situații în care simptomatologia este mai accentuată şi atunci e bine să ne testăm şi să ne prezentăm la medic”.

Măsuri impuse din toamnă
Ministrul Sănătății a vorbit și despre posibilele restricții care ar putea să apară din toamnă. El e de părere că în momentul de față România nu poate să suporte o nouă introducere a unor restricții care să afecteze viața economică și socială.

Rafila a mai menționat că pune accentul pe o campanie de informare și de educare a populației pentru a nu introducere restricții.

Sursa: evz.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.