“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICMEDICALSOCIETATE

Știrea momentului: Românii neasiguraţi vor avea aceleaşi drepturi ca şi cei asigurați!

cnas

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Valeria Herdea, a anunțat că prin noul contract încheiat, românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca și persoanele asigurate, începând cu data de 1 iulie 2024. Această măsură vine în contextul în care, potrivit Constituției, toți cetățenii sunt egali în fața legii.

Valeria Herdea a explicat că acest nou contract are ca obiectiv aducerea serviciilor medicale în atenția populației și asigurarea remunerării acestora. De asemenea, a menționat că există promisiunea Băncii Mondiale că serviciile medicale pentru românii neasigurați vor fi plătite.

„În sistemul medical, întâmplător sau nu, există și bani. Unul dintre lucrurile pe care mi le doresc este să ajutăm medicii să găsească acei bani și să poată să-și dezvolte serviciile”, a declarat președintele CNAS în cadrul unei întâlniri de lucru organizată la Instituția Prefectului – Județul Mureș.

Ea a adăugat că, deși sunt conștienți de multiplele probleme din sistem, se concentrează pe găsirea de soluții pentru îmbunătățirea acestuia.

Totodată, Valeria Herdea a oferit informații despre situația actuală din sistemul de sănătate, precizând că există 10.070 de medici aflați în contract cu CNAS, însă există încă 1.529 de locuri de medic de familie neocupate și 1.043 de localități fără asistență medicală din partea unui medic de familie.

În ceea ce privește bugetul, ea a explicat că au fost cerute 90 de miliarde de lei, însă au fost obținute doar 62 de miliarde, cu care se finanțează diverse programe și servicii medicale, cu accent pe prevenție.

Aceste măsuri reprezintă un pas important în direcția asigurării accesului la serviciile medicale pentru toți cetățenii, indiferent de statutul lor de asigurare.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.