“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMIC

Românii și-au luat echivalentul a 23 de mii de ani de concediu medical în primele trei luni din 2023!

maxresdefault 18

Românii au stabilit un record în primul trimestru al anului 2023, în ceea ce privește numărul de zile de concediu medical. Conform datelor furnizate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), cetățenii români au obținut echivalentul a 23.000 de ani de concediu medical în acest interval, adică impresionanta sumă de 8,41 milioane de zile.

Potrivit informațiilor transmise la solicitarea HotNews.ro, s-a constatat că în total au fost eliberate 1,83 milioane de certificate de concedii medicale, ceea ce indică o medie de 4,5 zile de concediu pe certificat.

Este important de menționat că aceste zile sunt decontate de CNAS. Conform legislației în vigoare, primele 5 zile de concediu medical sunt suportate de angajator, iar următoarele sunt acoperite de CNAS.

Cu toate acestea, CNAS subliniază că numărul de zile de concediu medical suportate de Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) diferă de numărul total de zile înscrise pe certificatele de concediu medical. Acest aspect se datorează faptului că doar concediile medicale mai lungi de cinci zile intră în procedura decontării cu casele de asigurări de sănătate, iar o persoană poate beneficia de mai multe concedii medicale într-un trimestru.

Comparând aceste cifre cu cele din anii anteriori, se observă o creștere semnificativă. În anul 2021, românii au înregistrat 8.405.230 de certificate de concediu medical, echivalentul a 45.566.833 de zile suportate de FNUASS.

În 2022, numărul de certificate de concediu medical a fost de 8.364.871, corespunzător a 40.029.055 de zile suportate de FNUASS. Astfel, în anul 2021, media zilelor de concediu medical a fost de 5,4 zile, iar în 2022 a fost de 4,7 zile.

Aceste cifre ridică întrebări cu privire la starea de sănătate a populației și la factorii care contribuie la creșterea numărului de concedii medicale. De asemenea, ele reflectă și impactul pandemiei asupra sănătății fizice și mentale a românilor.

Este important ca autoritățile și instituțiile responsabile să analizeze în profunzime aceste date pentru a identifica cauzele și a implementa măsuri corespunzătoare pentru a asigura bunăstarea și sănătatea populației.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.