“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
FOCUS 14NATIONALSTIRI

SISTEMUL IMPOTRIVA LIBERTATII DE EXPRIMARE: Trimis în judecată după ce a postat pe Facebook fotografii cu Hitler

libertate gandire web

Din cate stiam, libertatea de exprimare este garantata de Constitutie. In Romania anului 2018 se pare ca acest lucru este doar un mit. Cazul de mai jos nu este unul singular. Un alt cetatean din Buzau a mai fost condamnat in trecut pentru ca si-a permis sa vorbeasca.

Un bărbat din Alba a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru fapte ce au legătură cu promovarea în public, pe reţeaua de socializare Facebook, a unor simboluri fasciste şi xenofobe.

Infracţiunile de care este acuzat inculpatul K. Ovidiu Mihai sunt următoarele: utilizare în public a simbolurilor fasciste, legionare, rasiste şi xenofobe, respectiv promovare, în public, a cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni cona păcii şi omenirii, precum şi a ideologiei fasciste, rasiste sau xenofobe. Infracţiunile sunt prevăzute de OUG nr. 31/2002 şi se pedepsesc cu închisoarea de la 1 până la 5 ani.

”În perioada mai-iulie 2015, inculpatul K.O.M. a postat pe site-ul de socializare Facebook mai multe imagini cu drapelul cu însemnul svasticii hitleriste, cu crucea de fier nazistă, cu simboluri şi însemne fasciste şi naziste, precum şi materiale ilustrative defăimătoare şi discriminatoare la adresa rromilor. De asemenea, în aceeaşi perioadă, inculpatul K.O.M. a postat pe site-ul de socializare Facebook fotografii cu Adolf Hitler şi comandanţi militari nazişti din timpul celui de-al doilea război mondial, precum şi materiale ilustrative defăimătoare şi discriminatoare la adresa rromilor, care incită la ură şi violenţă, respectiv la exterminarea acestora, manifestând susţinerea pentru ideile extremiste, de exterminare a rromilor”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia în 24 aprilie 2018 şi urmează în prima etapă procedura camerei preliminare. Bărbatul a fost cercetat iniţial în 2015, dar soluţia procurorilor din Alba Iulia a fost de clasare. În 2017, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat instanţei de judecată redeschiderea urmăririi penale.

”În baza art. 335 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr. 1939/C/2017 din data de 28.07.2017 emisă de Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul 1939/C/2017, prin care s-a infirmat soluţia de clasare dispusă prin ordonanţa din data de 14.02.2017 în dosarul penal nr. 3124/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi confirmă redeschiderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de infracţiunilor de utilizare în public a simbolurilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe şi promovare, în public, a ideilor, concepţiilor sau doctrinelor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe prev. de art.4 al.2 şi art.5 din O.U.G. nr.31/2002 faţă de suspectul Kiss Ovidiu Mihai”, se susţine în decizia Judecătoriei Alba Iulia din septembrie 2017. Ulterior a fost realizată o nouă anchetă care s-a finalizat cu trimiterea în judecată a inculpatului. Până la pronunţarea unei decizii definitive, acesta beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.