Şedinţă CRUCIALA. Comisia Europeană vrea solidaritate în criza gazelor

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană se întâlnesc, astăzi, pentru a găsi soluţii la o eventuală criză energetică ce ar putea avea loc la iarnă, după ce Rusia a anunţat deja că va reduce livrările de gaze către Germania din cauza unor probleme tehnice.

Ursul von der Leyen, şefa Comisiei Europene, face apel la solidaritate pentru rezolvarea acestei crize, după ce mai multe ţări au anunţat deja că se opun propunerii de reducere a consumului de gaze cu 15%.

Este vorba despre un plan prezentat săptămâna trecută de Comisia Europeană şi care prevede o reducere voluntară cu 15% a consumului de gaze în perioada august 2022 – martie 2023.

Citiți și:  BREAKING NEWS Răsturnare de situatie: UE va relaxa sancţiunile pentru Rusia

Această propunere este deja problematică pentru coeziunea blocului comunitar. Sunt ţări care şi-au exprimat nemulţumirea în legătură cu acest plan. Sunt unele care l-au respins vehement precum Franţa, Grecia sau Spania, dar şi unele ţări care îl resping categoric printre care se numără Italia, Irlanda, Malta, Ţările de Jos, Polonia sau Danemarca.

Reprezentanţii guvernelor acestor ţări spun că, înainte de a fi luată o decizie, fiecare ţară în parte trebuie să aibă ocazia de a-şi exprima poziţia şi opoziţia.

Pe măsură ce iarna se apropie este posibil ca divergenţele să crească şi mai mult.

Sursa: antena3.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Citiți și:  Se negociază o ALIANTA ALTERNATIVA la UE (presă). News alert

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu