“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
SOCIETATE

„Se uita pe YouTube cum să-și facă bombe”/Cine este frizerul din Fetești care a murit stârnind suspiciuni

bomba fetesti SRI antitero

Un incident deosebit de grav s-a petrecut la Fetești. Un bărbat care construia o bombă artizanală a fost ucis de suflul dispozitivului pe care, cel mai probabil, l-a manevrat greșit.

Polițiștii chemați la locul deflagrației au început cercetările și i-au chemat pe specialiști de la Brigada Antitero a SRI.
Romeo Dragnea, în vârstă de 44 de ani, locuia într-o casă, în apropiere de centrul orașului Fetești. Zgomotul unei explozii i-a alertat pe vecinii lui care au sunat la 112 și au cerut ajutorul pompierilor. Salvatorii l-au găsit pe bărbat în casă, decedat! Potrivit anchetatorilor, suflul exploziei l-a ucis.

În imobil, anchetatorii au găsit materiale pirotehnice și explozive și au cerut sprijinul Brigăzii Antitero a SRI.

Femeie: „Era poliție și încolo și încolo și încoace. O doamnă de acolo spunea că a făcut o bombă din artificii.”

Romeo este frizer și nu ieșea cu nimic în evidență în oraș. Abia după producerea exploziei, au apărut unele informații.

Fată: „Ar fi găsit butelii și din ce am înțeles se uita pe YouTube cum să-și facă bombe. Am auzit că ar fi vrut să arunce ceva pe stadion.”

Bărbat: „S-a auzit o bubuitură la casa asta, la frizer aici. Când a bubuit aia cu ceas, cică a fost bomba d-asta cu ceas, cică a ieșit și fum d-ăla negru. Mi se părea băiat de treabă. Mă tundea, își vedea de treaba lui.”

Femeie: „Noi suntem neamuri cu ei, pe noi ne-a anunțat în privință că a decedat. Noi nu mai știm nimic, ne-a anunțat că l-a găsit mort. Acum ce-a făcut, ce n-a făcut… Dumnezeu știe.”

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și nerespectarea regimului materiilor explozive.

Polițiștii au încheiat cercetarea la fața locului abia spre dimineață, după 24 de ore de verificări. Au fost ridicate din casa bărbatului acele materiale pirotehnice și elemente de muniție, care vor fi expertizate. A fost nevoie și de prezența Brigăzii Antitero de la SRI la fața locului.

Se pare că cel care a sunat la 112 a auzit un zgomot puternic și a văzut fumul puternic ce se ridica din bărbatului.

Vecinii îl descriu pe acesta drept o fire retrasă, un bărbat singur care doar saluta pe cei pe care îi întâlnea, apoi se retrăgea în locuința lui.

De altfel, în curte sunt mai multe obiecte pe care el le-a construit cu mâna lui, iar pe rețelele sociale sunt postate fotografii cu clădiri-tun, semn că acesta aprecia clădirile înalte.

Nu se știe ce scop avea bărbatul, dar se pare că ar fi încercat să construiască o bombă, având în vedere materailele pirotehnice care au fost găsite lângă cadavrul acestuia.

Se fac verificări de către poliție și de către Parchet, dacă individul avea vreun scop anume, dacă intenționa să folosească acest dispozitiv artizanal sau nu. Și dacă da, unde și cu ce scop.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.