“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Scandalul Cîțu ia amploare. Antecedentele sale penale erau cunoscute la cel mai înalt nivel

florin citu inchisoare sua

Informațiile despre condamnarea suferită de premierul Florin Cîțu în Statele Unite, în urmă cu 20 de ani, sunt cunoscute la cel mai înalt nivel.

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, în prezent președinte PMP, susține că informațiile despre persoanele care ocupă funcții publice importante sunt cunoscute în detaliu. El a comentat incidentul legat de condamnarea premierului Florin Cîțu în Statele Unite, pentru conducere sub influența alcoolului.

Potrivit spuselor liderului PMP, la solicitarea certificatului Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS), trebuie prezentate și aspectele care țin de antecedentele penale pentru cei care dețin funcții cheie în stat.

„Da, într-adevăr, este necesar ca în tabelul care se completează pentru a solicita avizul pentru accesul la informații cu un anume nivel de secretizare să introduci toate elementele care țin de astfel de situații. Sigur, pentru membrii CSAT, într-adevăr, nivelul de detaliere din acest punct de vedere este cel mai înalt, deci pentru cei care au acces la informații care au un caracter de secret la nivel național, în mod evident, sunt foarte multe elemente care trebuie aduse și prezentate, și ulterior verificate de instituțiile statului”, a declarat fostul ministru pentru B1 TV.

Informațiile sunt cunoscute în detaliu
Cristian Diaconescu a explicat că în anumite cazuri, pentru funcții precum cea de premier, de ministru de Externe sau de președinte al statului, verificările se fac în detaliu. Aceasta deoarece este vorba despre accesul la informații secretizate, atât din spațiul românesc, cât și din cel euro-atlantic.

„Pentru că de la un anume nivel, pentru anumite poziții și funcții în stat, cum este cea de prim-ministru, Președinte, ministru de Externe sau în structurile de informații, ai acces nu numai la informațiile secretizate din România, ci și la ceea ce înseamnă date, informații din spațiul euro-atlantic, deci din acest punct de vedere este un anume nivel superior celui pe care îndeobște îl primesc ca acces la informații să spunem parlamentarii sau miniștrii din alte zone decât cele din ministerele care sunt reprezentate în Consiliul Suprem de Apărare a Țării”, a explicat Cristian Diaconescu.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.