“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERALNOUTATI

SCANDAL: Fan Courier, MIZERIA din spatele brandului de milioane

fan-courier-scandal-roxana-magopet-angajati-elena-itu

Pe data de 6 noiembrie, Roxana Magopet amenința redacția cu procese în caz că nu îi vom publica dreptul la replică menit să închidă scandalul.

Dată fiind gravitatea afirmațiilor făcute de website-ul www.nedreptate.net , a informației false puse în circulație prin intermediul titlului ”PERICOL: Fan Courier își infectează proprii angajați! Orice client poate fi contaminat!” și a prejudiciului adus inclusiv cititorilor dvs, vă solicităm publicarea prezentului “Drept la replică”, în condiții identice publicării scrisorii și nu ca și comentariu sau update la articol. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a lua în considerare acționarea în instanță a proprietarului website-ului www.nedreptate.net, pentru dezinformare grosolană și prejudicii de imagine.

Urmare a dreptului la replică, am considerat că este necesară demararea unei anchete jurnalisticecare să stabilească fără drept de apel dacă am formulat acuzații false sau dacă răspunsul firmei ascunde adevărul despre nemulțumirile salariaților cu contract de muncă la SC FAN COURIER EXPRESS SRL.

Astfel, am luat legătura cu angajați ai companiei și am întocmit o listă cu acuzații ale acestora, formulate de cel puțin trei surse – persoane care nu se cunosc între ele și care nu lucrează în aceeași zonă.

Reprezentantul ITM pe care unul dintre colaboratorii noștri l-au contactat a oferit doar răspunsuri neclare, formulate într-o limbă de lemn, din care rezultă că anchetele legate de SC FAN COURIER EXPRESS SRL sunt începute cu mult timp în urmă, dar bat pasul pe loc din lipsă de probe. Angajații au un cu totul alt răspuns, formulat clar și fără echivoc:

În ateția DNA: Inspectorii ITM primesc ȘPAGĂ de la reprezentanții Fan Courier!
Reprezentații ITM se prefac că nu constată, cel puțin în cazul firmei SC FAN COURIER EXPRESS SRL, nu doar abuzurile refereritoare la ceea ce am expus în cadrul primului articol (obligația curierilor de a transporta colete cu epubrete ce conțin mostre de sânge și urină (inclusiv de la laboratoarele Tody Laboratories sau Medlife), dar și carne stricată ce îi poate îmbolnăvi) ci și următoare listă cu probleme, așa cum ne-au fost transmise de persoane legitimate de Fan Courier:
– se lucrează suplimentar fără plata orelor muncite după încheierea programului, astfel încât un salariat ajunge să lucreze 12 și chiar 13 ore pe zi;
 
se cere plata abuzivă a unor francize fără ca șoferii să fie vinovați, în cazul producerii accidentelor rutiere;
 
– nu se ia în considerare factorul de extenuare la care sunt supuși angajații ce livrează sau ridică colete pe parcursul unei zile lucrătoare;
 
– se dau ordine directe de a termina de livrat sau de ridicat comenzi indiferent de starea fizică și psihică angajatului ce trebuie să fie apt de muncă și în următoarea zi;
 
– grupurile sanitare sunt insuficiente raportat la numărul de angajați, sala de mese este murdară, toaletele sunt focare de infecție, nu este furnizată apă caldă, chiuvetele nu sunt funcționale iar reprezentații Direcției de Sănătate Publică sunt mituiți sistematic;
 
– accidentele de muncă nu sunt declarate, angajații fiind șantajați cu desfacerea contractului de muncă să declare că nu s-au rănit în timpul programului;
 
– reprezentanții clinicilor medicale ce execută controale anuale de medicină a muncii dau avize false ce confirmă că angajați cu probleme grave de sănătate sunt apți de muncă;


– salariații își desfășoară activitatea în condiții improprii, în depozite pline de mizerie și praf pe care îl inhalează zilnic;
 
– angajații sunt discriminați din punct de vedere etnic și social, fiind jigniți în mod nejustificat și tratați cu dispreț de către șefi și aistenți, pe baza unor considerente total neîntemeiate;


– angajații sunt obligați să transporte în brațe sau în spate obiecte grele precum mașini de spălat și frigidere;
 
– angajații sunt obligați să lucreze în zilele lor libere (duminici, sărbători naționale sau concedii legale) și nu primesc concediu de odihnă conform legii;
– conducerea este nepăsătoare la problemele înaintate de angajați;

– orice angajat care nu se conformează ordinelor primite este obligat să-și semneze demisia.

foi-parcurs-curier-fan

Prezentăm patru foi de parcurs care dovedesc că la SC FAN COURIER EXPRESS SRL  se lucrează peste 11 ore pe zi de luni până sâmbătă. Aceste documente au fost atașate unei reclamații înaintată la ITM, ce nu a produs niciun rezultat.

 

fan-courier-personaje

În timp ce salariații lor își strigă disperarea pe Internet, conducătorii companiei se felicită între ei chefuind la Hotelul InterContinental din București sub sloganul: „După faptă și răsplată”. Tot sub acest slogan, cerem public autorităților statului să nu mai primească mită, să nu mai închidă ochii la nedreptățile comise și să demareze urgent anchete împotriva vinovaților! 
Trioul FAN: Felix Pătrăşcanu, Adrian Mihai, Neculai Mihai (zis Ninu) dar și Nadir Balasel (zisFosilă) sunt acuzați de abuz în formă continuată, primire și dare de șpagă, dar și de abuzuri sexuale împotriva angajatelor ce își doresc o carieră. 
Pe scurt, Fan Curier = SCLAVIE modernă!
Patroni ce duc o viată de lux din bani pătați cu sudoare și sânge, ce au ca rezultat al afacerilor lorfamilii neglijate și destrămate…
Patronul grupului Chocolat, Tudor Constantinescu, a fost arestat. Cine îl urmează de la Fan Courier?

Distinsa doamnă ce dorește să ne oprească demersurile, Roxana Magopet este acuzată de preacurvie, prin care a reușit să urce pe scara socială dar și să distrugă o căsnicie. Printre amanții ei din firmă, cel mai popular este numitul Adrian Iorga. Roxana Magopet este acuzată și deconsum de alcool la locul de muncă.

Soțul Roxanei, Cristian Magopet, „alt Dumnezeu ce se crede în Fan Courier”, așa cum îl caracterizează un angajat al firmei, pozează în familist convins, prefăcându-se că nu știe motivele pentru care este înjurat de sute de salariați.

Antipaticul șef de depozit Marian Stănescu este acuzat de nenumărate abuzuri psihice la care îi supune pe salariați. Numitul Ion Victor, director al Zonei nr. 7, este acuzat de abuz de putere prinordine directe de a penaliza anumiți angajați, ordine transmise asistenților de zonă. Adrian Popescu (zis Lungu) este, și el, acuzat de primire de foloase necuvenite de la angajați și consum de alcool la locul de muncă.

elena-itu-CONTRACT-MUNCA-abuz-fan-courier

Elena Itu, șefa de la Resurse Umane, suspectată de abuz în serviciu pentru că nu sunt respectate clauzele contractuale de muncă, este considerată de angajații care au fost martori la reacțiile ei „o persoană cu multe probleme de personalitate și de atitudine”. Ea este cea care transmite angajaților că programul lor nu se va desfășura niciodată conform legilor în vigoare, spunând fiecăruia că „programul tău este de cât are nevoie firma de tine” și „dacă nu iți convine, caută-ți în alta parte un job”. Din punctul de vedere al celor care o cunosc, Elena Itu este o persoană „pricepută în toate dar care, de fapt, nu pricepe nimic”. Dornică mai mult să plătească articole laudative în presă decât să răspundă întrebărilor despre abuzurile din companie, Elena Itu nu își asumă nicio răspundere pentru că se crede o protejată a sistemului ce ar trebui să o ancheteze.

În urma a sute de reacții sub formă de comentarii sau mesaje primite la redacție, am constatat că s-a format o mișcare de rezistență împotriva abuzurilor companiei ce oferă servicii de curierat, dar și ale autorităților care primesc mită în formă continuată pentru a nu aplica sancțiunile impuse de lege. Această mișcare, ce activează intens pe facebook, transmite tuturor salariaților Fan Courier că singurul mod în care își pot câștiga drepturile este protestul în masă și anunță:
Grevă generală la Fan Courier de black friday!

Protestele românilor din luna noiembrie au schimbat primul ministru și guvernul țării. În unire stă puterea colectivă și setea de dreptate. Dacă până în „vinerea neagră”, zi în care curierii sunt forjați precum un metal pentru a aduce profituri uriașe patronilor pentru care lucrează, nu se va lua nicio măsură legală împotriva abuzurilor, pe 20 și 21 noiembrie 2015 vom asista la cel mai mare protest dintr-o companie privată ce a avut loc din 1989 până azi!

Sursa: nedreptate.net

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

3 comentarii

  1. Da, si eu sunt o victimă a acestei companii de cacat, aveți mare grijă inainte de a începe colaborarea cu ei, se fură coletele xu valoare mare nedeclarată, apoi te despagubesc cu10-transporturi, in baza unei legi de rahat din țara asta,nu înteleg cum e posibil să suferim noi pentru incopetenta lor, ar trebui să aibă asigurare pentru bunurile transportate….zic și eu..

  2. Mai avem un Dumnezeu la FAN Moise Cătălin, am o cunoștință care muncește la zona 4 sclavie curata fără concedii ca nu avem oamenii un comunist înrăit, la fel și ceilalți șefi de pe zona 4 Berceni. Șoseaua Berceni nr 7 Popești leordeni. Sâmbăta se muncește fără bonus, iar noaptea nu au spor de noapte. În atenția ITM poate vede cineva acest mesaj. Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.