ULTIMA ORA: PSD a dat țeapă și cu pensiile, și cu salariile

Fostul președinte al României Traian Băsescu a acuzat Partidul Social Democrat că ar minți o țară întreagă cu măririle de pensii și salarii. De fapt, PSD nu s-a ținut de mult lăudatul program de guvernare: veniturile românilor nu au crescut, ci prețurile! E un cinism incredibil!, a remarcat senatorul PMP.

Băsescu a mai declarat, pentru B1 TV, că ”petrecerea” n-o să mai ţină mult dacă nu începem să facem investiţii.

”Ne merge pe bani împrumutaţi. Nu mai ţine mai mult de doi-trei ani. Trebuie să mergem pe investiţii cât mai repede. Guvernul ăsta a avut doar două linii: salarii şi pensii. Să ştiţi că la amândouă a dat ţeapă, cum s-ar spune. Mărirea de 25% a salariilor s-a făcut mutând contribuţiile, iar în ceea ce priveşte pensiile… Eu sunt pensionar. Trebuia să primesc la 1 ianuarie o indexare a pensiei de 5% plus 50 % din creşterea salariului mediu brut pe economie. N-am primit, că a rămas că ne măreşte Olguţa pensiile în 2019. Drept pentru care ne-a luat vreo 9% din pensie anul ăsta: 5% inflaţia şi 50% din creşterea salariului brut pe economie, ceea ce mai înseamnă vreo 4 procente. Degeaba-mi dă 10 la anu!

Citiți și:  Băsescu, declaratie EXPLOZIVA in Parlamentul European. News alert

Eu nu spun că nu sunt corecţii de făcut, dar le-a amânat doamna Olguţa până în 2022.

Au în programul de guvernare creşterea salariilor cu 25% şi ei au spus ”mutăm contribuţiile de la angajator la angajat” şi o ţară întreagă s-a lăsat prostită cum ne-au mărit ei salariile cu 25%. A mai mârâit câte un lider sindical, dar i-au rezolvat repede. Și e un cinism incredibil în a minţi!

În timpul ăsta s-au scumpit gazele, alimentele…”, a declarat fostul preşedinte, pentru B1 TV.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.