Protest ANUNTAT in Piata Victoriei. Orban avertizeaza: „Ministerul de Interne este gata să ia toate măsurile”


Premierul Ludovic Orban le recomandă românilor să nu participe la protestul, anunțat pe rețelele de socializare, de duminică seara, în Piața Victoriei. Șeful Executivului îi avertizează că astfel își pun sănătatea în pericol.

Întrebat dacă protestatarii vor fi amendați, premierul a răspuns: „Sunt convins că Ministerul de Interne este gata să ia toate măsurile”.

„Eu îi îndemn pe oameni să nu iasă la astfel de mitinguri care, sincer, nu transmit nimic. Se pun pe sine în pericol și se situează fățiș împotriva unor reglementări legale: portul măștii este stabilit prin lege ca fiind obligatoriu în spații închise. Sigur că, dacă ies afară, nu poți să îi obligi să poarte mască. E o adevărată campanie care este derulată din foarte multe surse, o campanie care se vede că este organizată, finanțată și care e o campanie care este împotriva intereselor fundamentale ale cetățenilor români”, a declarat premierul, după participarea la ședința în sistem videoconferință cu prefecții și șefii structurilor MAI și ai celorlalte instituții și autorități cu atribuții în gestionarea situației generate de creșterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

„Sănătatea este bunul cel mai de preț al omului, îi rog pe români să-și apere sănătatea, atât sănătatea lor, cât și sănătatea semenilor lor, în primul rând a celor pe care îi iubesc”, a spus Ludovic Orban.

Protest față de „blatul politic pentru instaurarea Dictaturii Sanitare”

În apelurile de pe Facebook, organizatorii manifestării spun că ies în Piața Victoriei duminică, pe jos sau cu mașinile, „în semn de protest împotriva blatului politic pentru instaurarea Dictaturii Sanitare”, după votul din Parlament, din prima cameră sesizată, asupra Proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

Acesta a fost adoptat, joi, de Camera Deputaților, cu 266 voturi pentru, 11 împotrivă, 8 abțineri, iar votul în plenul Senatului a fost amânat, sâmbătă, pentru data de luni. „La ora actuală, în urma anchetelor epidemiologice nu avem această pârghie de a decide izolarea la domiciliu a persoanelor care au intrat în contact cu persoanele infectate, există riscul ca persoanele care sunt infectate sau sunt suspecte să se plimbe liber în societate fără nicio posibilitate din partea noastră de a dispune măsurile de izolare a lor”, a spus premierul, la aflarea deciziei de amânare a votului.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, un nou record al numărului de noi îmbolnăviri din România. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 698 de noi cazuri de COVID-19.

Sursa; gandul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.