“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATIPROTECTIA ANIMALELOR

Proiect: Camere video montante la periferia Bucureștiului. Cei care abandonează animale vor fi filmați și amendați

camere video de supraveghere

Un proiect important demarat de CJ Ilfov urmează să fie pus în aplicare în curând. Autoritățile au decis instalarea unor camere video de supraveghere la periferia Bucureștiului în vederea depistării acelor oameni care aduc câini și îi lasă de izbeliște pentru a scăpa de ei. Numărul animalelor fără stăpân de la marginea Capitalei a început să crească în ultima perioadă și pune în pericol viața oamenilor din zonă.

Nu știu dacă v-a alergat vreodată un câine în timp ce pedalați pe Splai, dar sunt sigur că n-ați vrea să treceți printr-o asemenea experiență niciodată. Eu am pățit-o de două ori într-o singură seara și nu cred că am mers vreodată mai repede cu bicicleta până atunci.

Maidanezii s-au mutat din centru la periferie
Cu toate că numărul maidanezilor de pe străzile din Capitală a scăzut serios în ultimii ani, aceștia pare că s-au mutat de fapt la periferie și în comunele și orașele de lângă București. Există zone în care oamenilor a ajuns să le fie frică să iasă pe stradă.

Poate nu știați, dar câinii maidanezi sunt a treia cauză de deces provocat de animale la nivel mondial, după țânțari și șerpi.

Consiliul Județean Ilfov a găsit soluția
Consiliul Județean Ilfov a decis recent că va instala camere video în mai multe comune din jurul Bucureștiului în vederea depistării celor care abandonează animalele prin acele locuri. Proiectul pilot urmează să fie implementat inițial în comuna Domnești, după ce numărul animalelor care umblă singure pe străzi a ajuns să crească de la lună la lună.

Se pare că roiectul aparține Consiliului Județean Ilfov, iar reprezentanții primăriei Domnești pun la dispoziţie spaţiul și personalul care va asigura monitorizarea camerelor de supraveghere din zonă, transmite Realitatea.

10 camere de supraveghere montate pe stâlpi
Inițial, urmează să fie montate 10 camere de supraveghere, direct pe stâlpi. Acestea vor fi cu alimentate cu panouri fotovoltaice astfel încăt să poată funcționa non-stop. Până acum o singură persoană a fost însărcinată cu monitorizarea camerelor de supraveghere.

Cei care lasă câinii de izbeliște ar putea fi amendați
Autoritățile din Domnești vor ca în acest mod să îi vor putea identifica și, eventual, sancționa pe cei care abandonează animalele la periferia Bucureștiului. În paralel, proiectul pilot presupune și construirea unui adăpost de animale, precum și getionarea unei platforme online pentru adopții destinat patrupedelor.

Proiectul s-ar putea extinde în toate localitățile din Ilfov, dacă va fi considerat un succes, iar cei prinși că recurg la astfel de gesturi vor fi sancționați cu amenzi de până la 3.000 de lei pentru faptele lor.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.