“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALSTIRI

Premierul italian Giorgia Meloni a invitat-o pe presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, sa viziteze Lampedusa „pentru a realiza personal gravitatea situatiei in care ne aflam”

Prim-ministrul Italiei Giorgia Meloni a invitat-o pe presedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen in asa numitul „hotspot” din Lampedusa, in urma cresterii fara precedent a sosirilor de migranti in insula din Mediterana in ultimele zile, relateaza sambata DPA, citata de Agerpres.

meloni 1 610x425 1

Meloni a implorat-o pe lidera UE sa viziteze insula „pentru a realiza personal gravitatea situatiei in care ne aflam”, vineri seara intr-un mesaj video pe platforma X, cunoscuta anterior sub numele de Twitter.

De la inceputul saptamanii, mii de migranti au ajuns cu barcile pe mica insula dintre Sicilia si Africa de Nord.

Doar in ziua de marti, peste 5.000 de persoane au ajuns in Lampedusa – mai multe decat oricand intr-o singura zi. La un moment dat, in centrul de receptie erau in jur de 6.800 de persoane.

Datorita apropierii sale de orasul de coasta tunisian Sfax, Lampedusa este de mult timp un hotspot de migratie pentru oameni care incearca sa ajunga in Europa. Consiliul municipal al insulei a declarat stare de urgenta miercuri seara, ca raspuns la situatie.

„Presiunea migratorie pe care o experimenteaza Italia de la inceputul acestui an este nesustenabila”, a spus Meloni. Cu toate acestea, a adaugat ea, este clar ca Italia si Europa nu pot face fata numarului de migranti care sosesc pe tarmurile sale.

Meloni a declarat ca va decide asupra unor „masuri exceptionale” luni, precum prelungirea perioadei in care refugiatilor li se permite sa ramana in centrele de azil.

Italia este condusa de o alianta de dreapta in frunte Meloni de la extrema dreapta din octombrie 2022. Una dintre promisiunile ei a fost de a reprima migratia.

Pana acum, mai multi migranti sosesc decat inainte.

Potrivit cifrelor Ministerului de Interne de la Roma, in jur 127.200 de persoane au ajuns in Italia cu barca de la inceputul anului
pana la 15 septembrie. Cifra era in jur de 66.200 in aceeasi perioada a anului trecut.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.