“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

Ordonanța pregătită de Guvern. Important pentru romani!

cirugia tabique nasal hospital perez zeledón 1024x683 1

Executivul condus de Florin Cîțu pregătește o ordonanță de urgență care să le permită românilor să se trateze și în mediul privat cu banii plătiți pentru asigurare.

Românii cu probleme medicale ar putea să se trateze în mediul privat, cu banii plătiți statului pentru asigurare. Pentru această măsură, Guvernul condus de prim-ministrul Florin Cîțu pregătește o ordonanță de urgență. Măsura are ca scop să mai reducă din presiunea care există în sistemul de sănătate din cauza pandemiei de coronavirus.

Românii s-ar putea trata și în mediul privat cu banii plătiți pentru asigurarea medicală
Executivul pregătește, miercuri, o ordonanță de urgență ce le va permite cetățenilor să se trateze la privat cu banii dați la stat, în asigurarea de sănătate.

Pacienții care doresc să se trateze la privat, cu banii de la CNSAS, trebuie să își exprime consimțământul în scris, în timp ce clinicile private vor fi nevoite să afișeze public diferențele de bani pe care pacienții le vor achita din buzunarul propriu. Iată ce se precizează în textul acestei Ordonanțe de Urgență.

Ce prevede textul ordonanței
„În situația în care asigurații optează să beneficieze de unele servicii medicale la furnizorii privați care încheie contracte cu casele de asigurări de sănătate, în regim de spitalizare continuă, ambulatoriu clinic de specialitate şi ambulatoriu paraclinic de specialitate, respectivii furnizori pot solicita acestor asigurați, pe baza consimțământului prealabil exprimat în scris, o contribuție personală pentru a acoperi diferența dintre tariful practicat de furnizor pentru rezolvarea cazului sau, după caz, tarifele serviciilor medicale acordate şi tarifele corespondente suportate din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, astfel cum va fi stabilită această diferență prin Contractul-cadru, potrivit alin. (2^3).

(2^2) Contribuţia personală pentru fiecare categorie de serviciu medical prevăzută la alin. (2^1) este afişată pe pagina de internet și la sediul furnizorilor privaţi de servicii medicale şi se plăteşte de către asiguraţi, în mod direct sau printr-o asigurare încheiată în baza unui contract cu o societate de asigurări”, se afirmă în textul OUG.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.