“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICNOUTATI

Omenirea respiră prea mult! Klaus Schwab propune taxe de 3,5 trilioane de dolari anual pentru combaterea decarbonizării

klaus schwab cere taxe de 3 5 trilioane de dolari pe an pentru decarbonizarea planetei omenirea respir prea mult 1

În ultimele zile, Forumul Economic Mondial (WEF) a lansat o solicitare remarcabilă: o cheltuială anuală de 3.500 de miliarde de dolari, destinată îndeplinirii obiectivului său de „Net Zero”, referitor la reducerea emisiilor de carbon la nivel global.

Această cerere a atras atenția publicului, însă implică o serie de transformări majore ce pot afecta calitatea vieții multor oameni. Totodată, presupune transferul unor sume substanțiale de bani către elitele mondiale.

WEF își fundamentează această acțiune pe o viziune ecologică și pe ideea de a contracara criza climatică percepută, în efortul de a proteja și restabili echilibrul natural al planetei.

Criticii afirmă că „decarbonizarea” reprezintă de fapt o mască pentru o agendă antiumană și de depopulare, spre deosebire de intențiile proclamate ale WEF.

„Oamenii și activitățile lor, inclusiv arderea combustibililor fosili, sunt principali factori de emisie a dioxidului de carbon pe Pământ. Un individ emite aproximativ 2,3 kilograme de dioxid de carbon pe zi prin respirație”, susține WEF.

Extrapolând această cifră la nivel global, se estimează că populația de 8,1 miliarde de oameni produce anual aproximativ 3,4 miliarde de tone de CO2 doar prin respirație.

Cu toate acestea, experții subliniază că emisiile generate de respirație sunt compensat de absorbția dioxidului de carbon de către culturile agricole consumate în alimentația umană.

Agenda anti-carbon se concentrează totuși asupra oamenilor și a activităților lor, fără a lua în considerare complexitatea acestui ciclu închis. WEF insistă că angajamentul financiar considerabil este esențial pentru a susține eforturile elitei mondiale de a atinge obiectivul „Net Zero” și de a restabili echilibrul natural al planetei.

Recent, WEF a colaborat cu McKinsey & Company pentru a publica un nou whitepaper. Documentul propune o abordare neconvențională: creșterea emisiilor de bani, care ar duce la devalorizarea averilor cetățenilor obișnuiți. Această măsură este considerată necesară pentru a avansa obiectivul declarat de „decarbonizare”.

Whitepaper-ul, intitulat „Rolul parteneriatelor public-privat-filantropice în impulsarea tranzițiilor climatice și naturale”, prezintă strategia propusă de WEF pentru realizarea acestor tranziții prin cooperarea între sectoarele public, privat și filantropic.

Raportul indică necesitatea de a investi anual 3.500 de miliarde de dolari pentru a atinge obiectivul „Net Zero” și pentru a restaura echilibrul natural al planetei.

Totuși, această sumă reprezintă aproape 60% din bugetul federal anual al SUA, iar contribuabilii americani istoric suportă cea mai mare parte a angajamentelor financiare în cadrul colaborărilor internaționale public-private.

Aceste apeluri ale WEF se aliniază și altor cereri similare din partea unor elite influente, cum ar fi regele Charles al III-lea, care a susținut necesitatea unei contribuții anuale de 5 trilioane de dolari pentru a avansa agenda „Net Zero” la summitul COP28 al Națiunilor Unite.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.