Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
SOCIETATE

O pițipoancă amendată de ziua ei a dat în judecată Poliția. Se aștepta să primească un tort

1 pitipoance sau cocalari la volan 11 lucruri care le pot aduce amenzi de la politie

În Timiș, o șoferiță a fost amendată de poliție în ziua ei de naștere și a dat instituția în judecată, cerând anularea amenzii primite. Ea a susținut în instanță că, atunci când a fost oprită de polițiști, a crezut că este vorba de o farsă și aștepta să primească un tort în loc de amendă.

În cadrul unui proces la Judecătoria Deta (Timiș), șoferița a contestat un proces verbal de contravenție în care a fost sancționată pentru viteză și alte abateri. La primul termen al procesului, instanța a analizat probele din dosar și a constatat lipsa înregistrării cu aparatul radar pentru viteza cu care circula șoferița, deși Poliția a depus o înregistrare de după oprirea acesteia.

Femeia care a inițiat procesul a explicat că nu putea fi înregistrată cu aparatul radar deoarece circula cu viteză redusă. Ea a mărturisit că a crezut că oprirea Poliției era o farsă, așteptându-se să fie sărbătorită, având în vedere că era ziua ei.

În încercarea de a obține o decizie corectă, șoferița a solicitat Poliției să prezinte înregistrarea video și să aducă un martor în proces. La ședința de judecată din 21 decembrie 2023, a fost depusă înregistrarea radarului, iar pentru următorul termen, în 28 martie 2024, a fost programată audierea martorului propus de șoferiță.

Această speță a stârnit interes, deoarece șoferița reușise anterior să recupereze permisul de conducere folosind metoda “nu sunt de acord”. Un caz similar, relatat de publicația “Adevărul”, a prezentat situația unei șoferițe sancționate pentru trecerea pe culoarea roșie a semaforului, care a reușit să câștige în instanță deoarece, la momentul sancționării, a notat pe procesul-verbal că nu este de acord cu constatările polițistului, iar acesta nu a putut să-și susțină afirmațiile.

Tribunalul a menționat că în cazul în care o persoană contestă pe loc procesul-verbal, agentului constatator îi revine obligația de a prezenta dovezi. Judecătorii au subliniat și faptul că, în multe situații, persoana sancționată este singură cu agentul constatator, astfel încât, în cazul unei contestații, este dificil pentru aceasta să aducă probe în favoarea sa.

Sentința Tribunalului București a anulat procesul-verbal, argumentând că agentul constatator trebuia să ofere măcar dovezi minime pentru susținerea acuzațiilor. Sentința este definitivă și rămâne în vigoare.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.