Nu toata R. Moldova e fericita cu limba romana: Vandalisme si arestari la Chisinau

Primele reactii ale celor nemultumiti de hotararea de joi a a Curtii Constitutionale, prin care limba oficiala a statului moldovean a devenit romana, s-au concretizat sub forma unor inscriptii pe sediul Partidului Liberal din Republica Moldova.

Pe sediul PL vandalii au scris „Eu sunt moldovean! Eu vorbesc limba moldoveneasca!”. Ironic e faptul ca vandali cu alta opinie au scris imediat, pe cladire, „Moldoveni, deci romani”, scrie publika.md.

Protestatarii au scris acelasi mesaj si pe coloanele din fata sediului Palatului Republicii, dar si pe gardul unei cladiri de langa locuinta sefului statului moldovean, Nicolae Timofti.

Potrivit Serviciului de presa al MAI, vandalii sunt patru oameni cu varste cuprinse intre 19 si 27 de ani, care au fost identificati si arestati.

Citiți și:  Decizie fără precedent. STARE DE URGENTA la granița României

Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a decis, joi, ca limba romana va deveni limba oficiala.

Potrivit deciziei CC a Republicii Moldova, limba romana este limba de stat a R.Moldova, deoarece acesta este termenul precizat in Declaratia de Independenta a tarii.

Sursa: Ziare.com

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.