News alert. Kremlinul pregateste Occidentului o noua LOVITURA

 

Schema de plată în ruble a președintelui Vladimir Putin pentru gaze naturale este prototipul pe care cea mai mare țară din lume îl va extinde și la alte exporturi majore, deoarece Occidentul a pecetluit declinul dolarului american prin înghețarea activelor rusești, a spus Kremlinul.

Economia Rusiei se confruntă cu cea mai gravă criză de la prăbușirea Uniunii Sovietice din 1991, după ce Statele Unite și aliații săi au impus sancțiuni paralizante din cauza invaziei Ucrainei.

Principalul răspuns economic al lui Putin până acum a fost un decret, pe 23 martie, ca exporturile de gaze rusești să fie plătite în ruble, însă schema le permite cumpărătorilor să plătească în moneda contractată, care este apoi schimbată în ruble de Gazprombank.

”Este prototipul sistemului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, televiziunii de stat ruse Channel One despre sistemul de plată în ruble pentru gaz.

”Nu am nicio îndoială că va fi extins la noi grupuri de mărfuri”, a spus Peskov, potrivit Reuters. Nu a dat un interval de timp pentru o astfel de mișcare.

Citiți și:  Occidentul e în stare de șoc: Apel urgent de la Moscova

Peskov a spus că decizia Occidentului de a îngheța 300 de miliarde de dolari din rezervele băncii centrale a fost un ”jaf” care ar fi accelerat deja îndepărtarea de dependența de dolarul american și euro ca monede de rezervă globale.

Kremlinul, a spus el, dorea un nou sistem care să înlocuiască contururile arhitecturii financiare de la Bretton Woods, stabilită de puterile occidentale în 1944. ”Este evident că – chiar dacă în prezent aceasta este o perspectivă îndepărtată – că vom ajunge la un sistem nou – diferit de sistemul Bretton Woods”, a spus Peskov.

Sancțiunile Occidentului împotriva Rusiei, a spus el, ”au accelerat erodarea încrederii în dolar și euro”.

Putin a spus că ”operațiunea militară specială” din Ucraina este necesară deoarece Statele Unite foloseau Ucraina pentru a amenința Rusia, iar Moscova a trebuit să se apere de persecuție persoanele vorbitoare de rusă din Ucraina. Kievul a respins pretențiile lui Putin cu privire la persecuție și spune că duce un război neprovocat.

Citiți și:  Rusia a luat DECIZIA! Mesaj pentru Zelenski. E Breaking News!

Oficialii ruși au spus în mod repetat că încercarea Occidentului de a izola unul dintre cei mai mari producători de resurse naturale din lume este un act irațional care va duce la creșterea prețurilor pentru consumatori și va duce Europa și Statele Unite în recesiune.

Rusia a căutat de multă vreme să reducă dependența de moneda SUA, deși principalele sale exporturi – petrol, gaze și metale – au prețuri în dolari pe piețele globale. La nivel global, dolarul este de departe cea mai tranzacționată monedă, urmată de euro, yen și lira sterlină.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.