Dmitri Peskov avertizează: Moscova va lua măsuri de represalii

Pe 26 iulie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu poate fi exclusă perspectiva ca rușilor să li se interzică accesul la vizele Schengen.

În același context, el și-a exprimat speranța că nu se va ajunge la asta. Peskov a declarat reporterilor: ”Nu putem exclude unele acțiuni de o asemenea natură emoțională care nu se vor încadra în înțelegerea judecății sănătoase. În acest sens, este cu adevărat imposibil să excludem un astfel de pericol, ar fi foarte rău și, firește, ar presupune diverse represalii din partea Moscovei”.

El a continuat spunând: ”Totuși, aș dori să sper la ce e mai bun, cel puțin pentru o mică parte din păstrarea gândirii sobre a adversarilor noștri. Să nu uităm totuși că în situații de o semnificație deosebită, cum ar fi povestea Tranzit Kaliningrad, niște vlăstaruri de bun simț sparg vălul unei asemenea stări de inconștient emoțional.”

Citiți și:  Kremlinul, nouă declaratie HALUCINANTA

Potrivit lui Peskov, națiunile occidentale concurează în urmărirea diferitelor măsuri anti-ruse și neprietenoase.

Peskov a mai remarcat că Occidentul se apropie de finalul inventarului lor de măsuri capabile să pună presiune asupra Rusiei, potrivit Republik World.

El a spus: ”Vedem că ei rămân fără arsenal de măsuri care, după cum cred ei, sunt capabile să pună presiune asupra noastră și să ne oblige să ne schimbăm poziția și decizii din ce în ce mai iraționale, nerezonabile, greu de explicat”.

Estonia intenționează să solicite UE să suspende acordarea de vize Schengen rușilor
Potrivit ministrului de Externe al Estoniei, Urmas Reinsalu, ministerul său pregătește o cerere către Uniunea Europeană de suspendare a acordării de vize Schengen rușilor.

Citiți și:  ALERTA Kremlinul, reacție FULGER la vizita șefilor de stat la Kiev: MESAJ pentru Iohannis, Macron, Scholz și Draghi

Potrivit acestuia, tema vizelor pentru ruși a fost dezbătută în Uniunea Europeană în luna martie, dar în Rusia existau limite la acea vreme din cauza coronavirusului, iar vizitele nu au fost atât de răspândite ca acum.

Ministerul Eston al Afacerilor Externe intenționează să elaboreze sugestii pentru UE în următoarele săptămâni, potrivit mai multor rapoarte din presă. După invazia Ucrainei de către Rusia, unele țări ale UE, în special Republica Cehă, Letonia, Lituania și Estonia, au încetat acordarea de vize rușilor, cu excepția cazului în circumstanțe excepționale.

Sursa: dcnews.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu