Modificarea ce ar afecta salariile a mii de angajaţi: Se ce INTERVENTIA PREMIERULUI

Mii de angajaţi ar urma să fie afectaţi în cazul în care impozitul fiscal de hrană ar creşte de la 10 %, cât este în prezent, la 45 %. O anumită categorie de angajaţi a cerut deja sprijinul premierului Viorica Dăncilă. Aceştia susţin că o astfel de măsură ar duce la scăderea salariilor şi ulterior, la proteste.

“Luând în considerare faptul că în discuţiile avute de la apariţia O.U.G. 91/2017 cu factori de decizie din Guvernul României am fost asiguraţi că impozitarea va fi de 10%, astfel încât suma plătită salariaţilor din sistemul sanitar cu titlu de indemnizaţie de hrană să fie echivalentă contravalorii tichetelor de masă acordate acestora până la 1 ianuarie 2018, Luând act de opinia Ministerului Finanţelor Publice conform căreia, indemnizaţia de hrană trebuie impozitată ca făcând parte din ”venituri din salarii şi asimilate salariilor”, opinie de altfel transmisă Federaţiei SANITAS la 6 luni de la prima solicitare şi considerată de noi eronată (…) Susţinem în continuare că se impune aplicarea doar a impozitului în cotă de 10% asupra acestor sume pe perioada menţionată (n.r. – 1 ianuarie – 30 noiembrie 2018), în spiritul celor convenite cu reprezentanţii Guvernului”, se arată într-un comunicat de presă, trimis, vineri, de Federaţia Sanitas.

“Instituţiile sanitare au acordat deja aceste indemnizaţii de hrană de la data de 1 ianuarie 2018 cu impozitare de 10%, iar noua impozitare ar fi de 45%, fapt care, aplicat eventual şi retroactiv, ar diminua foarte mult veniturile angajaţilor din sistemul sanitar şi ar duce din nou la nemulţumiri şi, implicit, la proteste”, se mai arată în comunicatul de presă.

“Federaţia SANITAS a înaintat Prim-ministrului României, d-na Viorica Dăncilă, adresa nr. 557/18.06.2018 în care solicităm susţinerea punctului nostru de vedere şi a demersurilor noastre pentru a corecta încadrare fiscală a indemnizaţiei de hrană, în sensul impozitării ei cu 10%, conservând astfel veniturile salariaţilor din sistemul sanitar public de stat”, potrivit sursei citate.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

nicio vizualizare
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile