Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
ECONOMICPOLITICA

Nemernic! Ministrul demis al Finanțelor, Dan Vâlceanu: Este incorect pentru cei cu salarii mari să plătească 10% la sănătate

dan valceanu 629x500 1

„E incorect ca cineva cu salariu mare să plătească 10%, iar altul cu salariu mic o sumă mult mai mică, dar cu aceleaşi servicii”,

Ministrul demis al Finanțelor, Dan Vâlceanu, este de părere că toată lumea ar trebui să plătească aceeași contribuție la sănătate, și nu un procent din salariu – lucru catalogat de el ca incorect pentru cei cu salarii mari, care trebuie să plătească 10%, la fel ca cei care câștigă mult mai puțin. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate.

„E incorect ca cineva cu salariu mare să plătească 10%, iar altul cu salariu mic o sumă mult mai mică, dar cu aceleaşi servicii”, a arătat Ministrul demis al Finanţelor, Dan Vîlceanu, în emisiunea Ora de Profit, difuzată la Prima TV.

Acesta a adus în discuție și problema scutirilor acordate angajaților din anumite ramuri ale economiei, precum salariații din IT sau din construcții.

Un nou pachet pentru salariați

„Aş vrea să discutăm la pachet, pentru că aceste două măsuri – eliminarea excepţiilor şi scăderea treptată a taxării muncii – sunt două măsuri care nu pot să se întâmple decât la pachet. Există un principiu pe care noi ne-am dorit să îl vedem şi în România – taxe mai mici pentru toată lumea, dar care să fie plătite de toată lumea” , a precizat ministrul demis al Finanțelor.

”ÎN MOMENTUL DE FAŢĂ EXISTĂ O PROBLEMĂ GENERATĂ DE O OARECARE DISCRIMINARE PENTRU ANUMITE SECTOARE CARE SUNT EXCEPTATE DE LA PLATA IMPOZITULUI SAU A CONTRIBUŢIILOR ŞI TOATE CELELALTE SECTOARE, CARE PLĂTESC IMPOZITE ŞI CONTRIBUŢII”, A PRECIZAT MINISTRUL DEMIS AL FINANȚELOR” – VÂLCEANU.

Acesta a subliniat importanța modului în care trebuie stabilită contribuția la sănătate, care ar trebui privită ca un RCA și nu ca o contribuție la pensii, unde vei primi atât cât ai contribuit.

„Pe de altă parte, trebuie să privim cu atenţie şi modul în care sunt percepute contribuţiile, pentru că în toată această discuţie cu eliminarea excepţiilor şi reducerea contribuţiilor, trebuie discutat principial. De exemplu, contribuţiile la sănătate funcţionează ca un RCA. E o asigurare, practic, pentru momentul în care ai nevoie de spital, de serviciile de sănătate. Este incorect ca cineva care câştigă un salariu mare să plătească 10% din acel salariu, iar cel care câştigă un salariu mic să plătească o contribuţie mult mai mică, ei beneficiind practic de aceleaşi servicii atunci când ajung la spital. Atunci, ar trebui să gândim un plafon până la care să percepem contribuţia de sănătate, pentru că ea nu funcţionează ca acea contribuţie la pensii, când tu acumulezi, contribui şi vei primi înapoi, atunci când ajung la pensie, o sumă de bani”, a precizat Vîlceanu, în cadrul emisiunii citate.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.