“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

Moarte suspectă în cazul unui protestatar, la o săptămână de la violenţele din Piaţa Victoriei. Jurnalist: “A murit la spitalul din Alexandria”

hjh

Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Turnu Măgurele, Teleorman, a murit la o săptămână după ce a participat la protestul din Piața Victoriei. Un prieten apropiat al bărbatului susţine că imediat după ce manifestanţii au fost atacaţi cu gaze lacrimogene, Ilie Gâzea ar fi vomitat sânge. Poliţia din Teleorman a înregistrat un dosar penal de moarte suspectă în acest caz.

Anunţul morţii bărbatului a fost făcut pe Facebook de jurnalistul Alexandru Căutiș, care spune că omul ar fi leşinat din cauza gazelor lacrimogene pulverizate de jandarmi.

La miting, protestatarul “a avut o hemoragie puternică”
”Exclusiv! Un protestatar mort în urma incidentelor din Piața Victoriei Ilie Gâzea, un bătrân de 62 de ani a decedat la o săptămână după ce a leșinat în urma acțiunii cu gaze lacrimogene.

Pe 10 august, la mitingul din Piața Victoriei, în jurul orei 20, acesta a avut o puternică hemoragie nazală și bucală. A primit îngrijiri medicale și a plecat acasă. A doua zi s-a simțit foarte rău și a mers la spital. Ironia sorții face ca acest bătrân să fie din Turnu Măgurele, decesul înregistrându-se la spitalul din Alexandria. Revin cu alte detalii”, a scris Alexandru Căutiș pe Facebook.

Un prieten apropiat al bărbatului spune că Ilie Gâzea a fost la protestul din 10 august, din Piaţa Victoriei, şi, după ce jandarmii au dat cu gaze lacrimogene, bărbatul ar fi vomitat sânge.

Un echipaj SMURD i-a acordat acestuia primul ajutor, i-au cerut să îl transporte la spital, însă omul ar fi refuzat.

În 15 august, bărbatul s-a prezentat la Spitalul din Alexandria, cu hemoragie digestivă, fiind diagnosticat cu ulcer. A rămas internat, iar aseară, a murit în spital. Mâine urmează a fi efectuate necropsia şi teste suplimentare, în vederea clarificărilor eventualelor suspuciuni.

Dosar de moarte suspectă
Poliţia din Teleorman a înregistrat un dosar penal de moarte suspectă în acest caz, conform procedurii, însă, deocamdată, nu se poate face legătura între gazele lacrimogene şi hemoragia digestivă de care a suferit bărbatul.

Surse apropiate familiei susţin că Ilie Gâzea era un simpatizant al Partidului Liberal Teleorman și un apropiat al fostului candidat PNL la Primăria Turnu Măgurele, Claudiu Crăcea.

291 de plângeri, după intervenţia jandarmilor
La Parchetul Militar București au fost înregistrate, până duminică, 291 de plângeri din partea persoanelor care au avut de suferit în urma intervenției jandarmilor la protestul din 10 august.

De asemenea, procurorii militari au audiat, până în prezent, 127 de persoane.

Începand de luni, audierile în acest dosar vor fi efectuate la sediul Parchetului General.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.