Ministrul Sănătății, AMENINTAT de Gabriela Firea: „Va veni ziua decontului!” NEWS ALERT


Primarul general, Gabriela Firea are o reacție dură împotriva reprezentanților DSP și ai Ministerului Sănătății pe care îi acuză că mențin închis Spitalului Colentina și împiedică testarea bucureștenilor pentru COVID-19.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, acuză Direcţia de Sănătate Publică de faptul că împiedică redeschiderea Spitalului Colentina, subliniind că nu există nicio motivaţie pentru a menţine închisă această unitate medicală.

„Nu există nicio motivaţie legală, logică şi umană pentru care este menţinut închis Spitalul Colentina – cu 860 de paturi -, care nu a avut, ca spital suport COVID, mai mult de 100 de pacienţi în vârf de pandemie, şi care puteau fi trataţi în cele două spitale de boli infecţioase şi tropicale din Capitală”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Ea a acuzat DSP București pentru că spitalul este ținut închis, precizând că aceeași instituție a blocat, la ordinul Ministerului Sănătăţii, testarea bucureștenilor pentru noul coronavirus. În această perioadă, a mai spus Firea, starea pacienţilor cronici care erau trataţi la Colentina s-a înrăutăţit.

Citiți și:  Scandal în PSD. Ministrul Muncii, Marius Budai, ar fi OUT. Cine ii va lua locul

„Categoric, pandemia nu a trecut, virusul e printre noi, va trebui să ne obişnuim cu aceasta, să ne ferim cât mai mult de contaminare, dar când toată omenirea a trecut la un alt Plan de reacţie sanitară, pentru a reporni economia, puternic afectată, şi pentru a-i trata eficient şi pe ceilalţi bolnavi – non COVID -, noi am rămas încremeniţi în proiect”, a reacționat Gabriela Firea în postarea sa.

Primarul general acuză actuala Putere de manipulare, spunând că din acest motiv se dorește inducerea unei stări de panică în populație.

„Da, ştiu, prin inducerea stării de panică în societate, manipularea găseşte teren fertil. Dar, va veni şi ziua decontului”, a scrie edilul general.

Citiți și:  A facut-o praf! Birchall s-a DEZLĂNȚUIT după ce Gabriela Firea și-a anunțat candidatura la primărie

Totodată, Gabriela Firea a trecut în revistă măsurile pe care le-a adoptat Primăria Capitalei în contextul pandemiei, achiziția a cinci aparate de testare RT – PCR, dotarea spitalelor aflate în administrarea Municipalității, asigurarea locurilor de cazare pentru medici și asistenți, testarea cadrelor medicale și amenajarea unui spital modular pentru COVID-19.

Mai mulţi medici, cadre medii şi personal auxiliar de la Spitalul Colentina au semnat o petiţie prin care solicită redeschiderea unităţii medicale şi pentru pacienţii non-COVID, invocând faptul că unitatea cu 867 de paturi tratează în prezent mai puţin de 100 de persoane asimptomatice cu coronavirus.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *