fbpx
ECONOMIC

Magnații lumii, mereu înfometați după bani

magnatii 1 696x463 1 jpg

Miliardarii își sporesc averile prin cumpărarea de acțiuni
Gigantul financiar Berkshire Hathaway a achiziționat mai multe acțiuni ale Occidental Petroleum, mărindu-și participația la peste 25%. Este ultima mișcare a miliardarului american Warren Buffett, unul dintre veteranii de pe Wall Street. Dar și alți magnați intenționează să-și sporească averile prin strategii similare.

Berkshire a declarat că a plătit aproximativ 122,1 milioane de dolari pentru 2,14 milioane de acțiuni Occidental între 26 și 28 iunie. Cumpărase alte 4,66 milioane de acțiuni pe 30 mai.

Compania lui Buffett a început să cumpere acțiuni ale Occidental, cu sediul în Houston, la începutul anului trecut, când Rusia a invadat Ucraina și când prețul petrolului era în creștere.Berkshire deține, de asemenea, zeci de alte afaceri, inclusiv în compania feroviară BNSF, asigurări auto Geico și multe companii din domeniul energiei, producției și comerțului cu amănuntul, precum și acțiuni Apple.

Pe de altă parte, investitorii au cumpărat acțiuni în valoare de un miliard de dolari la compania emblematică a magnatului indian Gautam Adani și la divizia sa ecologică Adani Green Energy.Adani a încercat să recâștige încrederea pieței după ce acuzațiile de fraudă din partea vânzătorului american Hindenburg Research au șters peste 150 de miliarde de dolari din valoarea companiilor sale la un moment dat.

Potrivit The National, grupul Adani a renunțat la achiziții și a plătit datorii în avans în încercarea de a răspunde preocupărilor legate de fluxul de numerar și de împrumuturile sale.În luna mai, Adani Enterprises și Adani Transmission au anunțat planuri de a strânge în total 2,6 miliarde de dolari, fără a se angaja cu privire la un termen.

Vista Equity Partners, deținută de miliardarul american Robert Smith, și-a dublat investiția inițială în Apptio după ce International Business Machines a acceptat să achiziționeze producătorul de software pentru 4,6 miliarde de dolari.Firma de capital privat, care a cumpărat Apptio la începutul anului 2019 pentru aproximativ 1,9 miliarde de dolari, le-a spus investitorilor că tranzacția va aduce un randament de 2,1 ori mai mare decât investiția companiei, după contabilizarea comisioanelor.

Tranzacția îi oferă lui Smith noi muniții financiare în timp ce parcurge lumea pentru a strânge un fond de 20 de miliarde de dolari pentru noi tranzacții.În prezent, el valorează aproximativ 12 miliarde de dolari, ceea ce îl face să fie a 152-a cea mai bogată persoană din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Vista este cel mai bine cunoscută pentru achizițiile sale mari de companii de software, precum și pentru modul detaliat în care le maximizează profiturile.Compania cu sediul în Texas a realizat ieșiri totale și parțiale – inclusiv vânzarea companiei de software Cvent Holding către Blackstone la începutul acestei luni, în valoare de 4,6 miliarde de dolari – precum și recapitalizări, vânzări în bloc și oferte de cumpărare.

Smith a intrat în lumea afacerilor ca bancher de investiții la Goldman Sachs Group la sfârșitul anilor 1990, unde l-a întâlnit pe miliardarul Robert Brockman, care a ajutat la finanțarea startului Vista.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.