MAE reacţionează în cazul taberelor de tigani evacuate în Italia: Nu au fost măsuri rasiste

Ambasada României în Italia are permanent în atenţie situaţia cetăţenilor români din Italia, aflaţi în centre de protecţie socială sau tabere, şi îşi desfăşoară constant activitatea cu respectarea principiului suveranităţii naţionale a statului-gazdă, în limita competenţelor şi în conformitate cu prevederile convenţiilor internaţionale privind relaţiile diplomatice şi, respectiv, cele consulare.

Precizăm că, de la aprobarea de către Primăria Roma a planului de integrare a populaţiei de etnie romă în 2017, misiunea diplomatică a intensificat cooperarea cu autorităţile locale şi a menţinut un dialog constant cu liderii informali din Camping River. De asemenea, reprezentanţi ai Ambasadei României în Italia au fost prezenţi la operaţiunea desfăşurată la 26 iulie 2018, la Camping River, fapt ce se înscrie în demersurile constante ale misiunii diplomatice de a informa cetăţenii români referitor la intenţiile de integrare ale autorităţilor italiene şi la modalităţile prin care pot să adere la planul de incluziune propus de către Primăria din Roma, de a oferi informaţii şi asistenţă consulară, în limita competenţelor legale şi de a asigura protejarea şi promovarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români”, se arată în răspunsul Ministerului de Externe, la solicitarea MEDIAFAX.

Citiți și:  Mutaţii în identificarea etnică a ţiganilor

„Evacuarea Camping River din nordul Romei, realizată în cursul zilei de 26 iulie 2018, a avut loc pe baza dispoziţiilor Primăriei Roma, ţinând cont că tabăra era situată pe o proprietate privată, ocupată la momentul evacuării în mod abuziv. (…) O parte a cetăţenilor care locuiau în Camping River au acceptat propunerile Primăriei, în timp ce alţii le-au refuzat. Nici una din măsurile propuse de Primăria Roma, ca parte a acestui plan, nu au avut caracter rasist sau discriminatoriu la adresa vreunui cetăţean român. (…) Ne exprimăm încrederea că autorităţile române şi italiene vor continua cooperarea, atât la nivel central, cât şi local, în vederea identificării soluţiilor optime în sprijinul cetăţenilor români, cu respectarea cadrului legal şi a normelor europene.

Citiți și:  I-ai spus unui gras că e gras? Riști închisoare de la 6 luni la 3 ani. Senatul a votat un proiect de lege anti-discriminare

Citeste si: REVOLTATOR : Aproximativ O MIE DE TIGANI au IESIT IN STRADA sa faca scandal – VIDEO DEMENTIAL

o vizualizare

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU