Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
ECONOMICSOCIETATE

OPC a stopat de la vânzare 600 de mașini second-hand ale magraonilor! Cum păcăleau samsarii clienții

#samsari #croncani #tigani #magraoni

Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of STIRE MESAJUL 1 53

O operațiune de supraveghere desfășurată de Inspectorii de la Protecția Consumatorilor din județul Prahova, care ar trebui replicată în toate județele țării, a relevat practici înșelătoare ale unor dealeri de mașini second-hand, conducând la suspendarea temporară a vânzării a 618 autovehicule.

În urma unei inspecții amănunțite, s-a constatat că acești vânzători omit informații esențiale de la potențialii cumpărători, punând în pericol siguranța acestora.

Dintre neregulile identificate de către inspectorii Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), se remarcă faptul că majoritatea mașinilor nu dispuneau de afișarea numărului de kilometri parcurși, iar informațiile privind anul fabricației și istoricul vehiculului erau fie insuficiente, fie complet absente.

Astfel, cumpărătorilor le era refuzat accesul la detalii cruciale pentru a lua decizii informate cu privire la achiziția unei mașini second-hand.

Mai mult decât atât, se constată că vânzătorii nu respectau garanția minimă legală de un an, conform cerințelor legislației în vigoare. În plus, datele furnizate de aceștia nu coincid cu cele prezentate în documente.

Aceste practici înșelătoare au fost semnalate în cazul a 41 de comercianți, iar în urma acțiunii de control au fost impuse nu mai puțin de 49 de sancțiuni, cu o valoare totală depășind 120.000 de lei.

Această intervenție a Inspectorilor ANPC din Prahova reprezintă un sprijin semnificativ pentru consumatori, asigurându-se că aceștia pot efectua achiziții avizate, fără a fi expuși la riscuri nedorite.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.