“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICNATIONALSTIRI

600 de mașini second-hand oprite de la vânzare de către OPC. Cum încercau samsarii să înșele clienții

Practici Înșelătoare în Vânzarea de Mașini Second-Hand: 618 Autovehicule Oprite Temporar de la Vânzare de OPC Prahova

Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of STIRE MESAJUL 1 53 1

Recenta acțiune de control a Inspectorilor de la Protecția Consumatorilor din Prahova a condus la o oprire temporară a vânzării a 618 mașini second-hand, dezvăluind practici înșelătoare folosite de unii samsari.

Aceste practici au pus în pericol siguranța potențialilor cumpărători, ascunzând informații esențiale despre autovehiculele respective. Inspectorii ANPC au constatat multiple nereguli, printre care lipsa informațiilor cruciale precum numărul real de kilometri parcurși și date incomplete sau absente despre anul fabricației și istoricul vehiculului.

Aceste deficiențe au privit accesul consumatorilor la informații fundamentale pentru a lua decizii în cunoștință de cauză în ceea ce privește achizițiile de mașini second-hand. Mai mult, s-a constatat că comercianții nu ofereau garanția minimă de un an, conform cerințelor legale, iar datele prezentate nu corespundeau cu cele înscrise în documente.

Această acțiune a dus la identificarea a 41 de comercianți care practicau aceste metode înșelătoare, fiind aplicate un total de 49 de sancțiuni în valoare de peste 120.000 de lei. Asemenea intervenții ale Inspectorilor ANPC asigură că consumatorii pot face achiziții informate și sigure, protejându-i astfel de riscuri neprevăzute în procesul de cumpărare a autovehiculelor second-hand.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.