fbpx
OPINII

Iohannis instigă la război

presedintele-klaus-iohannis-mesaj-emotionant-de-ziua-marelui-poet-mihai-eminescu-45152-1

Atentie! Acest articol NU apartine redactiei noastre. Autor: Ionut Tene, Napoca News

Numai orbii sau mercenarii din presă, plătiţi de Soros sau fundaţii occidentale, nu văd sau nu vor să vadă că România se îndreaptă spre un război impus cu Federaţia Rusă, românii fiind pe post de cobai sau carne de tun. Premierul Victor Ponta a publicat în Monitorul Oficial chemările oficiale la recrutare şi certificatul medical pentru tinerii români, între 20 şi 35 de ani, care vor fi încorporaţi în Armata Română. Pe de altă parte, preşedintele marionetă Klaus Iohannis care citeşte de pe prompter să nu greşească ce-i dictează serviciile secrete a oferit un interviu presei franceze în care instiga la războiul cu Rusia, care a depăşit „linia roşie”, în timp ce Hollande şi Merkel negociau pentru Ucraina pacea cu Putin la Kremlin. Reacţia Rusiei nu s-a lăsat aşteptată şi reprezentanţii marinei ruse din Crimeea au ameninţat că vor scufunda flota română din portul Constanţa. Cred că comandanţii ruşi nu sunt la curent că flota României nu mai există pentru că a dat-o Băsescu la fiare vechi şi altor ţări, iar DNA a clasat dosarul, că e organism independent şi imparţial ca şi personajul din Caragiale. Dincolo de glumele amare, vin vremuri grele pentru România, iar Iohannis e doar marioneta interselor străine în ţara noastră.

Aliaţii „noştri” anglo-americani din NATO ne vor proteja de ruşi aşa cum au făcut-o acum 70 de ani la Yalta, adică ne-au vândut lui Stalin cu ipocrizie şi cinism. Am citit recent jurnalul, ascuns 50 de ani într-o cocină de porci, al lui Corneliu Coposu un anglofil cunoscut ca mentorul său Iuliu Maniu, care nu poate fi acuzat că a fost filo-rus. Aşa erau de anglofili încât deveniseră agenţi plătiţi cu aparatură de transmisie telegrame cifrate în casă. Acum înţeleg de ce Corneliu Coposu nu a dorit să-i fie publicat jurnalul în timpul vieţii. Din acest jurnal reiese cu claritate ipocrizia anglo-americanilor în timpul războiului faţă de Iuliu Maniu şi România. Maniu era repetat minţit de trimişii englezi şi americani la Bucureşti şi în negocierile de armistiţiu de la Ankara şi Cairo, că vor da Ardealul la România şi se va retroceda Basarabia conform Cartei Atlanticului din 1941 semnată chiar de Aliaţi. La un moment dat Churchill i-a trimis o scrisoare cifrată lui Maniu în care îl apostrofa nervos să nu se mai amestece în treburile marilor puteri, adică în împărţirea Europei de est ca o pradă, cum a făcut-o cu Stalin pe 9 octombrie 1944 pe un bileţel de hârtie. Când s-a semnat pe 12 septembrie 1944 armistiţiul cu Aliaţii la Moscova, ambasadorul american Harimann era beat, iar trimisul englez repeta ca un papagal ce spunea comisarul pentru externe Molotov. Jurnalul lui Coposu abundă de trimişi englezi clandestini înainte de 23 august 1944 la Bucureşti sau ambasadori oficiali anglo-americani după lovitura de stat, că erau sub influenţa alcoolului sau pălincii de Bobota. Niciunul dintre aceştia nu ieşeau din cuvântul Moscovei. Paradoxal, ruşii au fost mai corecţi şi direcţi, fără să fie ipocriţi ca anglo-americani: de la început i-a trimis Stalin vorbă lui Maniu prin prietenul său Eduard Beneş, fostul preşedinte cehoslovac, în toamna lui 1943 de la Moscova: vă retrocedăm Ardealul răpit de unguri dar nu vă mai înapoiem Basarabia. Chiar şi după 23 august 1944, anglo-americanii propuneau ca Ardealul să rămână la Ungaria sau ca acesta să fie independent, adică în niciun caz să fie retrocedat României. Ca doctorand am studiat arhivele Comisiei Litvinov de la Moscova din 1943 şi dacă nu impunea Rusia ca Ardealul să redevină la România, noi astăzi la Cluj-Napoca am fi vorbit ungureşte, conform dorinţelor „democraţilor” anglo-americanilor.

Am un mare semn de îndoială că NATO, SUA (fără ambasador la Bucureşti) sau Marea Britanie chiar doresc să ne apere de Federaţia Rusă, mai degrabă cred că România va deveni un nou poligon de încercare pentru războiul hibrid cu Rusia, iar Iohannis un provocator clasic, o trompetă pentru un război al altora împotriva ruşilor creştini, în care, noi, românii suntem doar masă de manevră şi poligon pentru experimente militare.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

7 comentarii

  1. Românii ar trebui sa învete din istoria lor. Imperiul austro-ungar îi punea pe români sa traga contra fratilor lor, imperiul reich ne-a târât în razboi în Ucraina. STOP ! Nimeni nu ne va mai târî în razboi. DACII SUNT UN POPOR LIBER, MANDRU SI PASNIC SI CARE NU ARE FRICA DE NIMENI. Inscrieti-va asta în moleculele sângelui vostru si în sinapsele creierului pe care îl purtati pe umeri, Când veti muri trupul va straluci înca si privirea va însanatosi pe cei ce ce va vor privi ! Nu este LOC în mintea mea pentru gânduri desarte, care nu valoreaza nici doi bani.

  2. Ionut Tene@ război impus cu Federaţia Rusă ? De unde ai scos tu propozitia asta? din joben? Dar de ce pana acum Rusia nu a atacat Romania? Din '90 si pana astazi rusii daca ar fi vrut, puteau sa atace Romania de zeci de ori. Nu ne-au atacat fiindca nu au avut motiv. Acum insa au. Americanii ne instiga impotriva rusilor. Scutul antiracheta construit de americani la Deveselu atat de aproape de frontierele Rusiei, este o provocare. Fiinda americanii au venit in Romania si in celelalte 5 tari estice, cu scopul de a pune presiune pe rusi pentru ai determina sa joace cum le canta ei. Planul Americii este globalizarea si noua ordine mondiala. Rusia ca putere echivalenta, le sta in cale si trebuie eliminata, (distrusa) Euromaidanul de la Kiev a fost initiat si finantat de serviciile secrete americane, respectiv CIA, pentru ca presedintele Ianukovici a refuzat atat intraea in NATO, cat si in UE. Ianukovici trebuia eliminat. Si asta sa infaptuit prin Euromaidan, sute de ucraineni fiind ucisi. Americanii vroiau cu ardoare sa puna mana pe Ucraina apoi sa puna mana pe Crimeea si pe portul Sevastopol in care este andocata Flota rusa de razboi a Marii Negre. Planul americanilor era, sa devina forta navala dominata in Marea Neagra. Putin insa a reactionat rapid si Rusia s-a reunificat cu Crimeea, fiindca peninsula Crimeea nu a apartinut niciodata Ucrainei. Crimeea apartine imperiului rus din 1783. Presa obiedenta din Romnia, sustine ca Rusia a anexat Crimeea. Este o minciuna. Rusia a Re-Anexat Crimeea, fiindca Crimeea nu apartine Ucrainei, ci apartine Rusiei. Puneti mana pe cartea de istorie si nu mai mintiti si nu mai manipulati. Miscarea separatista din Donbass are la baza acelasi motiv. In cele doua regiuni din estul Ucrainei, Lugansk si Donetk, etnicii rusi sunt majoritari. Populatia din Donbass si-a exprimat vointa si dorinta prin referendum, votand in proportie de peste 90% separare de Ucraina, fiinda etnicii rusi, nu vor nici in NATO si nici in UE. Noul presedinte Porosenko, proamerican a trimis armata ucraineana, sa ocupe Donbassul. Si asa a inceput razboiul civil din Ucraina si in loc sa fie acuzat Porosenko, care nu respecta referendumul, este acuzat Putin. Totul este minciuna si manipulare.

  3. cu vecinu trebuie sa te intelegi , nu cu persoana din satul vecin… uitati-va la americani ce mari si tari au fost in golf, acum de ce nu s-au bagat peste rusi ,cum s-au bagat peste irakieni??? suntem un popori de lasi ,asta e adevarul.

  4. Noi ne dorim pacea. ..am văzut foarte clar rezultatele războaielor. ..saraci până la foamete și suferință…imaginativa cum ar fi după război câți oameni invalizi fără locuințe etc

  5. Aveți dreptate cu vecinul trebuie să te ai pe bune ca el e primul care te poate ajuta la greu

  6. Basescu a vandut flota comerciala, daca a facut-o, mai netotilor, nu pe cea militara…e de ajuns sa te dai "destept" sau sa omiți ce tip de flota a vandut Base si tot acest articol devine necredibil… păcat 🙂 …

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.

%d blogeri au apreciat: