“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Ioan Aurel Pop, REPLICA pentru cei care îl acuză de fake news în scandalul Crăciun vs. CE

ioan aurel pop presedintele academiei romane arunca bomba nu vre

Sărbătoarea Crăciunului şi utilizarea denumirilor şi simbolurilor creştine fac parte din patrimoniul european şi Comisia Europeană nu interzice şi nu descurajează utilizarea cuvântului “Crăciun”, informează miercuri executivul comunitar într-un comunicat, precizând că documentul intern scurs în presă şi care conţinea o recomandare criticată a fost retras.

Știrea inițială a fost publicată de presa română, fiind preluată din presa din Italia (mai multe aici).

Informația a stârnit reacții în numeroase țări, inclusiv în România, atâi din mediul politic sau religios, cât și din cel academic. Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL, susținea că o astfel de abordare are origini leniniste: „A apărut pe filieră leninistă! Vrea ceea ce nici comuniștii nu au îndrăznit!” (mai multe aici). Dănuț Pop, președintele PER, a considerat că „neomarxistii de la Bruxelles sunt chiar nesimțiți” (mai multe aici).

De asemenea, un punct de vedere prompt a avut și Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, care a spus că astfel de practici aduc aminte de regimul comunist (mai multe aici ). După această reacție Ioan Aurel Pop a fost intens criticat și acuzat că răspândește știri false.

„Interpelat de un interlocutor, cu apelative demne de „hoardele de idioți” despre care vorbea Umberto Eco, am verificat și eu știrea: proiectul de renunțare la numele de „Crăciun” există, a fost prezentat de comisar în comisia respectivă și nu a mai fost depus, la presiunea unor factori, între care și Vaticanul. Prin urmare, am greșit când am spus că a fost depus și apoi retras. Nu a fost retras fiindcă nu a apucat să fie depus. Îmi cer scuze pentru greșeală. Dar prietenii îmi spun că la Bruxelles, de ani buni, se zice „Sărbători fericite de sezon” în loc de Crăciun. Altminteri, nu voi mai răspunde unor preopinenți needucați, cărora eu le vorbesc la persoana a II-a plural, cuviincios, iar ei replică în mod grobian.

Știrea despre „isprava” de la Bruxelles a apărut între timp în toate ziarele românești, preluată din Vest, din „Il Giornale” și altele. Așa că fake news răspândesc alții, nu eu”, a conchis Ioan Aurel Pop.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.