“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICNATIONALPOLITICASTIRI

Guvernul PSD-PNL taie decontarea navetei pentru profesorii care predau la țară! În schimb, mizeriile de primari mențin această facilitate pentru ANGAJAȚII PRIMĂRIILOR

ciolacu ciuca scaled 1

În Craiova, Primăria condusă de Lia Olguța Vasilescu propune desființarea Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” și a Casei de Cultură „Traian Demetrescu” într-o încercare de reducere a cheltuielilor bugetare, conform Legii nr. 296/2023, conform informațiilor furnizate de RostOnline.

Potrivit proiectului, cele două instituții culturale ar urma să fie desființate prin comasare și absorbție în cadrul Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri”.

Conform proiectului de hotărâre, personalul acestor instituții publice reorganizate va fi transferat către Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”, conform posturilor aprobate în organigrame și statul de funcții. Se prevede desființarea a 33 de posturi, majoritatea fiind ocupate de dansatori de la Ansamblul „Maria Tănase”, această formație urmând să fie eliminată.

În efortul de economisire a bugetului, Guvernul PSD-PNL urmărește eliminarea posibilității decontării navetei pentru profesorii care predau în zonele rurale. În ciuda acestui lucru, privilegiul de a deconta naveta rămâne pentru angajații primăriilor.

Oana Țoiu, parlamentar USR, a criticat proiectul de buget, denunțând inechitățile și nedreptățile aduse copiilor: “S-a tăiat posibilitatea de decontare a navetei pentru profesorii care predau în zonele rurale sau pentru profesorii din mediul rural care își completează norma didactică predând și în mediul urban.”

“Guvernul îi privează pe copii de oportunități și dirijează banii către propriile angajări”, a subliniat Oana Țoiu în finalul declarației sale.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.