Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
FOCUS 14

Fost ministru de externe speriat: “un partid radical-naţionalist va veni la putere în România”

nationalisti

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, consideră că România se confruntă cu un pericol extrem de serios, în contextul înmulțirii cazurilor de mare corupție care zguduie scena politică românească. Cazurile de corupţie din ultima perioadă riscă să creeze “un efect de respingere a clasei politice”, ceea ce ar facilita câștigarea puterii de către “un partid radical-naţionalist, cu pretenţii de suveranitate exclusivă şi având un lider carismatic”, a avertizat, vineri, la RFI, Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe și preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară.

Întrebat care sunt implicaţiile politice ale cazurilor de corupţie din ultima vreme, Cristian Diaconescu a explicat: “Dacă mă întrebaţi de semnificaţiile politice, având în vedere că discutăm despre sume foarte mari de bani, discutăm de persoane publice numeroase, care la un moment dat au condus România şi care au pus proiecte în aplicare în această ţară, se poate crea un efect care, încă o dată, nu este nici pe departe imputabil instituţiilor statului, dar la care ar trebui să se gândească mai ales partidele politice: este un efect de respingere a clasei politice. Acest lucru s-a întâmplat în Grecia şi este pe cale să se întâmple în Spania. În Grecia, după regimul coloneilor, trei familii nu numai politice, familii în sensul juridic al cuvântului, au condus viaţa economică, au condus viaţa politică, practic au împărţit puterea în Grecia, poporul s-a revoltat şi pe fundalul unei crize economice, cetăţenii greci au adus la putere o structură politică protestatară. Nimic nu spune că şi în România un astfel de proces se poate întâmpla. Repet, mi se pare un pericol extrem de serios, un partid radical-naţionalist, cu pretenţii de suveranitate exclusivă şi având un lider carismatic poate câştiga puterea, moment în care situaţia o poate lua într-o direcţie pe care astăzi nu o putem prefigura”, a precizat Cristian Diaconescu. – Sursa: NapocaNews

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

3 comentarii

  1. Aha, a inceput sa le fie frica jigodiilor (printre care si acestui nevertebrat slugoi al ORICAROR interese anti-romanesti)

  2. Perfect adevarat ! Care este baiul ? Cine ne spune? Vorba lui Nigel Farage care spune vorbele care i se potrivesc lui C.D. este o carpa uda. Numai bine, Odorica

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.