“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Tensiuni la cote MAXIME. Europa sta pe un butoi cu pulbere. Militarii ruşi, gata de luptă. Va fi razboi?

rusiinucraina

Tensiuni la cote maxime între Europa şi Belarus! În timp ce mii de migranţi forţează porţile UE, la frontiera Poloniei, ministrul Apărării de la Minsk vine cu un ultimatum la adresa Bruxelles-ului şi aduce aminte că, în orice moment, Rusia va pune mâna pe arme pentru a apăra Belarusul.

Criza migranţilor de la graniţa dintre Polonia şi Belarus nu pare să se detensioneze deloc!

Ameninţări venite din Belarus la adresa Europei: Vom riposta sever!
Vineri, un mesaj foarte agresiv a sosit din partea Belarusului, mai precis a ministrului Apărării din această ţară.

Viktor Hrenin a avertizat, într-un mesaj video, că Belarus va “riposta sever” la orice atac care ar viza teritoriul său, denunţând desfăşurarea unor importante efective militare de către Polonia la frontiera polono-belarusă, transmite agenţia AFP.

“Mi se pare că vecinii noştri din Occident, în special Polonia (…), sunt gata să declanşeze un conflict în care le-ar plăcea să antreneze Europa.

Forţele armate din Belarus sunt gata să riposteze sever la orice atac”, a transmis Viktor Hrenin, ministrul Apărării din ţara ex-sovietică.

Criza migranţilor care a pus pe jar întreaga comunitate europeană
În această perioadă, mii de migranţi sunt blocaţi, de mai multe zile, la frontiera dintre Belarus şi Polonia, încercând să intre forţat pe teritoriul Uniunii Europene.

În acest context, Polonia, ţară membră a UE şi a spaţiului Schengen, a desfăşurat în zonă 15.000 de militari şi a ridicat un gard supraînălţat cu sârmă ghimpată.

Comisia Europeană îl acuză pe preşedintele Aleksandr Lukaşenko că a orchestrat acest aflux de migranţi pentru a se răzbuna pe sancţiunile occidentale împotriva regimului său. Bruxelles-ul ar putea impune noi sancţiuni împotriva Belarusului şi le-ar putea anunţa oficial săptămâna viitoare.

Rusia e gata să intervină militar pentru a echilibra balanţa de forţe, spune oficialul din Belarus
Ministrul Apărării din Belarus a atras atenţia că acest limbaj al Europei este inacceptabil şi a reamintit că Rusia este gata să intervină în acest conflict mocnit, pentru a sprijini, inclusiv militar, regimul de la Minsk.

“Limbajul ultimatumurilor, ameninţărilor şi şantajului este inacceptabil. (…) Tentativele de a ne intimida sau de a ne acuza fără fundament ne forţează să reacţionăm într-un mod adecvat la această situaţie”, a spus Viktor Hrenin în mesajul său video.

Forţele armate din Belarus ar putea “asigura securitatea ţării, inclusiv, dacă va fi necesar, împreună cu principalul nostru aliat strategic, Rusia”, a adăugat acesta.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.