Militanți pro-LGBT condamnați la muncă în folosul comunității în urma unui atac violent asupra activiștilor pro-viață

Trei activiști LGBT au fost găsiți vinovați de un tribunal din Varșovia pentru că au atacat un grup de militanți pro-viață și le-au distrus duba de campanie, informează Rmx.news.

Atacul a avut loc în iunie 2020, când un grup de activiști LGBT a oprit o dubă a Fundației Dreptului la Viață, a avariat-o și i-a atacat pe pe cei care se aflau înăuntru.

Instanța din Varșovia i-a găsit vinovați pe toți cei trei activiști acuzați, condamnându-l pe cel mai cunoscut dintre ei, Michał Sz., un bărbat care insistă să fie numit pe numele de femeie „Margot”, la un an de muncă în folosul comunității.

Ceilalți doi activiști au primit pedepse de 11 și 6 luni de muncă în folosul comunității. Munca în folosul comunității va presupune 30 de ore de muncă neremunerată pe lună.

Citiți și:  "Frații din Ucraina" ne scot morții afară din groapă și ne vând mormintele

Pe lângă munca în folosul comunității, „Margot” și unul dintre colegii săi vor fi nevoiți să ia măsuri pentru a repara pagubele pe care le-au cauzat dubei, să plătească 1.500 de euro fundației a cărei proprietate a fost atacată și, de asemenea, să plătească 1.000 și 600 de euro daune pentru doi dintre activiștii pro-viață care au fost atacați.

Judecătorul, Aleksandra Smyk, a spus că dovezile care confirmă acuzațiile sunt bine documentate și că există puține îndoieli cu privire la legile care au fost încălcate.

Aceasta a hotărât că fiecare are dreptul la punctul său de vedere și să se opună opiniilor celorlalți în cadrul stabilit de lege. Dacă cineva decide să încalce aceste legi, trebuie să fie pregătit să facă față consecințelor legale. Ea a adăugat că nu există nicio dovadă că acuzații ar fi acționat în legitimă apărare sau în interes public.

Citiți și:  Un DOBITOC | Polițist beat mort se urcă în mașină și își UCIDE un prieten

Totuși, ea a adăugat că a-i condamna la închisoare, așa cum a cerut acuzarea, ar fi o pedeapsă prea dură.

sursa: r3media

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *