“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Europa în fața unei DECIZII ISTORICE. Ursula von der Leyen face anunțul

UE 1000x600 1

Comisia Europeană urmează să anunțe care este decizia sa cu privire la statutul de țară candidată la aderarea la UE al Ucrainei. Ulterior, statele membre vor lua o decizie finală, care este considerată a fi una istorică.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că statele membre ale Uniunii Europene se vor afla la summitul din 23-24 iunie în faţa unei decizii istorice cu privire la eventuala candidatură a Ucrainei în vederea aderării Uniunea Europeană, transmite DPA, citată de Agerpres.

„Sper că peste 20 de ani, când vom privi în urmă, vom putea spune că am făcut lucrul corect. Provocarea va fi aceea de a ieşi din summitul UE din 23 şi 24 iunie cu o poziţie unificată ce reflectă amploarea acestei decizii istorice. Ucraina a realizat multe în ultimii ani, dar rămân multe lucruri de făcut. Recomandarea noastră va reflecta cu grijă acest aspect“, le-a declarat Ursula Von der Leyen jurnaliştilor în timpul călătoriei de întoarcere după o vizită efectuată la Kiev, potrivit sursei citate.

Decizie crucială
Comisia Europeană va anunța, la finalul săptămânii viitoare, care este decizia sa cu privire la obținerea statulului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană a Ucrainei. Urmează apoi consultatea statelor membre care va avea loc la summitul din 23-24 iunie.

În urmă cu câteva zile, ministrul ucrainean al dezvoltării regionale, Oleksii Cernişov, a declarat că se aşteaptă ca, la summitul de la Bruxelles de la finalul acestei luni, cele 27 de ţări membre ale UE să aprobe acordarea statutului de candidat pentru Ucraina dacă săptămâna viitoare Comisia Europeană va face o recomandare în acest sens.

Zelenski speră într-un răspuns favorabil
Acordarea statutului de ţară candidată la aderare nu e deloc o aderare în sine, ci punctul de plecare al unui proces de negociere destinat să dureze mai mulţi ani pentru ca ţara candidată să reuşească să demonstreze că respectă valorile fundamentale ale democraţiei, că este suficient de solidă economic pentru a intra pe piaţa unică europeană şi că şi-a aliniat legislaţia la cea a Uniunii.

La rândul său, şeful statului ucrainean a spus că un răspuns afirmativ din partea Uniunii Europene la cererea de aderare formulată de țara sa ar fi un moment istoric pentru Europa.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.