“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Este jale! Germania trece la doza a patra de vaccin anti-COVID

f92c823301d624cf527c2ba2fd3f4cd6cd6d2d6ed81e97487cc296bf0ec04c47

Ministrul Sănătății din Germania, Karl Lauterbach, susține că vaccinarea cu a patra doză de ser anti-COVID este necesară pentru combatarea epidemiei provocată de coronavirus. Recomandarea sa vizează în special contextul actual, când noua tulpină Omicron a început să se răspândeacă.

Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, a informat că Germania a comandat deja 80 de milioane de doze de ser anti-covid, dezvoltate de Biontech pentru Omicron. Fiolele de vaccin urmează să sosească în aprilie 2022, conform reuters.com.

Germania, înarmată cu doze de vaccin anti-covid
Germania a comandat 4 milioane de doze de ser anti-covid Novavax, recent aprobat. Vaccinurile respective urmează să sosească în ianuarie 2022. În plus, autoritățile germane au achiziționat şi 11 milioane de fiole de vaccin Valneva, care aşteaptă autorizaţia oficială pentru comercializare.

Ministrul Sănătății susține vaccinarea obligatorie
Karl Lauterbach susține vaccinarea obligatorie a populației germane deoarece consideră că următoarele valuri epidemice nu vor putea fi depășite fără o imunizare în masă.

„O campanie ofensivă de administrare a dozelor booster este cel mai important zid de apărare al nostru în lupta împotriva (variantei) Omicron”, a spus acesta.

De asemenea, miercuri, Consiliul de Etică din Germania s-a pronunţat în favoarea extinderii obligativităţii vaccinării de la sectoarele sensibile către „părţi semnificative din populaţie”, conform dpa.

În contextul actual, Consiliul de Etică recomandă emiterea de invitaţii directe cu programări personalizate, existenţa unui registru naţional de vaccinare cu date securizate și punerea la dispoziţie de informaţii comprehensibile.

Avizul Consiliului de Etică a fost cerut de guvernul federal şi executivele landurilor pentru o evaluare oficială înaintea votului final din Bundestag privind vaccinarea obligatorie. Sesiunea de vot va avea loc în ianuarie 2022.

Previziuni sumbre despre Omicron în Germania
Lothar Wieler, preşedintele Institutului Robert Koch (RKI) de boli infecţioase, anticipează că Omicron va fi virusul responsabil pentru majoritatea infectărilor cu coronavirus în Germania în următoarele trei săptămâni.

„Crăciunul nu ar trebui să devină scânteia care declanşează vâlvătaia Omicron”, a spus Lothar Wieler.

În prezent, rata de vaccinare anti-covid din Germania este mică comparativ cu alte țări occidentale. Marţi, 70,4% dintre locuitori au primit deja numărul de doze de ser anti-covid recomandat pentru protecţia iniţială și 32,6% au fost injectați cu doza booster.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.