Germania uimește Uniunea Europeană! Strategie-SOC pentru a impulsiona vaccinarea

Pandemia de coronavirus face ravagii în mai multe țări, motiv pentru care guvernele lumii încearcă să găsească diferite soluții pentru a a limita răspândirea coronavirusului.

Germania uimește Uniunea Europeană! Cum vrea să încurajeze campania de vaccinare
Guvernul condus de Angela Merkel dorește să elimine testele coronavirus gratuite pentru a încuraja campania de vaccinare, asta după ce vor fi vaccinate suficiente persoane. Deutsche Welle informează că 51% din populația Germaniei este complet imunizată. Cu toate astea, ritmul de vaccinare încetinește.

Surse guvernamentale au declarat pentru ziarul Bild că măsura ar putea intra în vigoare la finalul lunii septembrie. Mai mult decât atât, există informații care spun că doi miniștri germani fac presiuni pentru această schimbare.

Citiți și:  Este jale! Germania trece la doza a patra de vaccin anti-COVID

Amintim că germanii sunt obligați să prezinte un test negativ pentru coronavirus dacă doresc să intre în birouri, în unele magazine sau în restaurante.

Câți bani merg pe teste
Olaf Scholz, ministrul Finanțelor, și premierul bavarez, Markus Söder, susțin această măsură. Din informațiile ziarului german, ministrul Scholz susține că banii publici nu ar mai fi cheltuiți pentru cei nevaccinați, dacă măsura ar fi implementată. Testele gratuite costă guvernul circa 3,4 miliarde de euro, potrivit Bild.

Cu toate acestea, ministrul a reamintit oamenilor să se vaccineze împotriva virusului, subliniind că este o chestiune care ne activează pe toți.

„Trebuie să ne convingem prietenii să se vaccineze. Aceasta este o chestiune care ne afectează pe fiecare dintre noi”, a spus acesta.

Citiți și:  Este jale! Germania trece la doza a patra de vaccin anti-COVID

Politicienii germani încurajează oamenii să se vaccineze, pe măsură ce se apropie noul an școlar.

Liderul SPD Saskia Esken și Asociația Germană a Orașelor au solicitat campanii de vaccinare la școli. Esken a spus că a sprijinit echipele mobile de vaccinare din unitățile de învățământ.

La rândul său, Thorsten Frei, viceliderul grupului parlamentar CDU/CSU, al partidelor de centru-dreapta, a declarat că testele ar trebui să fie în continuare gratuite pentru copii, deoarece aceștia nu sunt încă eligibili pentru vaccinarea anti-Covid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *