De ce infectările BUBUIE în țările cu rată mare de vaccinare. News alert

 

Medicul Virgil Musta explică de ce numărul cazurilor noi a explodat tocmai în țările în care există cea mai mare rată de vaccinare. Musta admite că vaccinul nu protejează de infectare și spune că deși se fac teste, nici acestea nu sunt sigure. Însă Musta spune că explozia cazurilor se leagă de faptul că Spania, Anglia și Israel sunt zone turistice.

„Anglia se confruntă cu al patrulea val. Am observat această creştere şi în Spania, peste 20.000 de cazuri pe zi, în Portugalia, în Israel. Mai sunt câteva ţări care încep să crească. Începe al patrulea val, mai ales în ţări turistice, unde există o mişcare intensă a populaţiei. Deşi sunt luate măsurile de vaccinare sau testare, există riscul ca tu să fii purtător şi să nu fi depistat. Atunci trebuie luată o cale de mijloc. Pe de-o parte este esenţială vaccinarea pentru a evita apariţia unor forme severe, pe de altă parte este important ca în momentul în care apar noi cazuri şi numărul creşte să se revină la măsurile de restricţionare pentru a împiedica transmiterea.

Această nouă tulpină, tulpina indiană – Delta, are o contagiozitate cu 60% mai mare decât tulpina Alpha, varianta britanică, care la rândul ei avea o contagiozitate cu 50% mai mare decât tulpina iniţială – Wuhan. Asta înseamnă că se transmite foarte rapid şi la un număr mare de oameni”, a explicat medicul Virgil Musta, la România TV.

Sursa: stiripesurse.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu