“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

Scenariu SUMBRU pentru România. Anunț de ultimă oră de la specialiști

covid 19 tw5 720x399 1

Medicul Virgil Musta avertizează că, de la toamnă, România riscă să se confrunte cu un nou val de coronavirus. Unitățile spitalicești vor fi suprasolicitate dacă 70% din populația țării nu va fi imunizată sau nu a contractat deja boala.

România se află în fața unui scenariu sumbru. De la toamnă, numărul infectărilor cu coronavirus ar putea exploda, ca urmare a lipsei de protecție a românilor față de COVID-19. Medicul Virgil Musta a transmis că, pentru a evita o astfel de situație, 70% din populație ar trebui să fie imunizată sau să fi trecut prin boală.

„Eu am speranța că nu, deși există acest risc, din cauza numărului mic de persoane vaccinate. Ca să nu fim în situația aceasta, ar trebui ca 70% din populație să fie vaccinată sau să fi trecut prin boală”, a declarat Virgil Musta în cadrul unei emisiuni televizate de la B1.

Explozie a infectărilor cu tulpina Delta. Avertisment de ultimă oră
Și profesorul Alexandru Rafila a atras atenția asupra variantei indiene de coronavirus care ar putea avea transmitere comunitară din toamnă. El a precizat că este foarte important ca circulația variantelor de coronavirus să fie atent monitorizate.

„Ea este cu transmitere comunitară în mai multe ţări unde este dominantă, (n.red varianta indiană sau tulpina delta), începând cu Marea Britanie, continuând cu Rusia, Turcia, în mod evident în momentul de faţă când avem doar câte 100 de cazuri înregistrate în fiecare zi, nu putem discuta de transmitere comunitară.

România traversează cea mai bună perioadă din punct de vedere epidemiologic
Important este să monitorizăm circulaţia tulpinilor în această vară şi în momentul în care se vor observa creşteri susţinute timp de mai multe zile consecutiv, chiar săptămâni, dacă aceste creşteri sunt cauzate şi este foarte probabil să fie aşa, de tulpina delta, atunci sigur că putem să ne aşteptăm la o transmitere comunitară, care ar putea să apară probabil în toamnă în România, cu această tulpină”, a declarat Alexandru Rafila.

România trece, la momentul actual, prin cea mai bună perioadă, din punct de vedere epidemiologic. Vineri, 2 iulie, au fost raportate doar 37 de cazuri de infectări și doar 67 de persoane internate la ATI. În vremurile de criză, în România se înregistrau, zilnic, mii se cazuri de infectare și peste 1.300 de pacienți internați la ATI.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.