Medicul Virgil Musta: Acum putem considera că orice cunoscut sau prieten cu care ne întâlnim este infectat și ne poate îmbolnăvi

Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a declarat la Digi24 că s-a ajuns la un nivel de infectare atât de mare, încât orice persoană cu care ne întâlnim poate fi considerată posibil infectată și poate reprezenta un risc.

„Asistăm la drame în familie, unde nu mai avem unde interna cazuri grave.

Aparținătorii insistă foarte mult ca pacienții să fie internați, dar noi nu mai avem locuri.

Această presiune face ca și medicii să fie foarte obosiți, tracasați, să aibă probleme în a-și desfășura în mod eficient actul medical.

Dacă acum trei luni riscul de a te întâlni cu o persoană bolnavă nu era foarte mare, acum putem considera ca orice persoană cu care ne întâlnim, prieten, cunoscut, este potențial infectat și ne poate îmbolnăvi.

Citiți și:  Adrian Streinu Cercel revine in forta: Într-un timp nu foarte îndepărtat, toate spitalele din România vor fi spitale COVID

Trebuie să purtăm masca permanent, când ne întâlnim cu cineva”, a spus medicul Virgil Musta.

El a explicat că rata de infectare a crescut în România, dar și la nivel de Europa, pentru că măsurile de relaxare au fost percepute greșit: „S-a ajuns la o rea înțelegere a relaxării, lumea consideră că dacă ești relaxat nu trebuie să respecți regulile. Nu este adevărat”.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

111 vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile