România, la un PAS de DEZASTRU. Musta anunță CALVARUL: Paharul s-a UMPLUT! Selectăm pacienții

Medicul  Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a tras cel mai dur semnal de alarmă, în plină evoluție a cazurilor de COVID-19 în România.

Astăzi, 5 octombrie 2020, a fost înregistrat un nou record în ceea ce privește rata de infectare cu COVID-19 în România, lucru care forțează și mai tare secțiile ATI.

„Cifrele ne transmit același lucru de aproximativ două săptămâni, că suntem într-o fază ascendentă a pandemiei. Dacă nu se iau măsuri foarte rapid și foarte ferme, paharul s-a umplut. Nu mai avem unde să internăm pacienți, nu mai avem secții de terapie intensivă și ne vom afla într-o situație critică în care va trebui să selectăm care dintre pacienți va supraviețui sau va avea șanse să supraviețuiască și care nu.

Riscăm să ajungem în situația Italiei, a Spaniei și a Franței, care, din cauza faptului că sistemul de sănătate a fost copleșit, oamenii au decedat la domiciliu. Noi nu mai avem locuri la ATI. Spitalul de suport are o unitate mobilă de ATI și acolo mai sunt vreo 3-4 locuri. Nu prea se mai poate, pentru că paharul este plin. Următoarea picătură, probabil va vărsa paharul și vor ajunge în situația foarte neplăcută pentru toată lumea”, a declarat Virgil Musta pentru b1.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *