România, la un PAS de DEZASTRU. Musta anunță CALVARUL: Paharul s-a UMPLUT! Selectăm pacienții

Medicul  Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a tras cel mai dur semnal de alarmă, în plină evoluție a cazurilor de COVID-19 în România.

Astăzi, 5 octombrie 2020, a fost înregistrat un nou record în ceea ce privește rata de infectare cu COVID-19 în România, lucru care forțează și mai tare secțiile ATI.

„Cifrele ne transmit același lucru de aproximativ două săptămâni, că suntem într-o fază ascendentă a pandemiei. Dacă nu se iau măsuri foarte rapid și foarte ferme, paharul s-a umplut. Nu mai avem unde să internăm pacienți, nu mai avem secții de terapie intensivă și ne vom afla într-o situație critică în care va trebui să selectăm care dintre pacienți va supraviețui sau va avea șanse să supraviețuiască și care nu.

Riscăm să ajungem în situația Italiei, a Spaniei și a Franței, care, din cauza faptului că sistemul de sănătate a fost copleșit, oamenii au decedat la domiciliu. Noi nu mai avem locuri la ATI. Spitalul de suport are o unitate mobilă de ATI și acolo mai sunt vreo 3-4 locuri. Nu prea se mai poate, pentru că paharul este plin. Următoarea picătură, probabil va vărsa paharul și vor ajunge în situația foarte neplăcută pentru toată lumea”, a declarat Virgil Musta pentru b1.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.