Criza coronavirus in Romania. IMPORTANT: Profesorul Streinu Cercel spune ce ar trebui să facem în această perioadă


Adrian Streinu Cercel, șeful Institutului „Matei Balș”, din Capitală, vine cu noi sfaturi pentru români. Având în vedere că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus, Streinu Cercel vine cu noi informații despre ce ar trebui românii să faca în această perioadă.

Ce ar trebui să faca românii în această perioadă

Streinu Cercel este de părere că toți românii ar trebui să se clătească cu apă de la robinet. Șeful ”Matei Balș” a declarat că apa de la robinet este benefică deoarece conține clor și prin clatirea cu acest tip de apa bacteriile mor mai repede, scrie Antena 1.

Tot Streinu Cercel a declarat anterior că „alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic” menționând, totuși, ce dezinfectanți sunt buni. „spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demonstrat că nu este activă pe coronavirus”, a spus acesta.

Igiena este cea mai bună armă împotriva virusului
Adrian Streinu Cercel continuă să pună accent pe igienă. Acesta este de părere că principala armă împotriva infectării cu coronavirus o reprezintă spălatul pe mâini. Profesorul a recomandat tuturor să se spele pe mâini cât mai des cu apă și săpun.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *