BREAKING Coronavirus in Romania. Metrorex, decizie FARA PRECEDENT: Reduce numarul trenurilor. Ce se intampla cu STB?

Anunţ de ultimă oră pentru bucureşteni: având în vedere evoluţia traficului, dar şi nevoie de a limita răspândirea coronavirusului, Metrorex anunţă că va reduce numărul garniturilor aflate pe traseu. STB a anunţat o măsură similară privind transportul de suprafaţă.

Numărul de trenuri de metrou aflate în circulaţie se va reduce cu 15% până la 20% pe toate magistralele, în funcţie de evoluţia traficului de călători din aceasta perioadă, informează Metrorex.

„În contextul actual, pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus, Metrorex ia măsura reorganizării circulaţiei trenurilor de metrou pe toate magistralele. Astfel, numărul de trenuri aflate în circulaţie se va diminua cu 15% până la 20% , în funcţie de evoluţia traficului de călători din această perioadă. Siguranţa călătorilor rămâne principalul nostru obiectiv”, precizează compania într-un comunicat.

Numărul cazurilor confirmate cu noul coronavirus a ajuns în România la 260, cele mai multe fiind în Bucureşti – 88.

Ce se întâmplă cu transportul de suprafaţă? Anunţul făcut de Gabriela Firea
Cât priveşte transportul de suprafaţă din Bucureşti, primarul general Gabriela Firea anunţa că parcul auto al STB aflat pe traseu va fi redus cu 25%.

„În ceea ce privește transportul public în comun, acesta va fi redus cu 25%, practic parcul auto al STB se va redimensiona cu un procent de 25%. Motivele sunt foarte clare. În primul rând a scăzut numărul de călători. Trebuie să-i protejăm și pe aceștia care trebuie să ajungă la serviciile vitale pentru populație, dar de asemenea trebuie să avem grijă și de șoferii STB”, a precizat edilul Capitalei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *