Criminalistul Dan Antonescu, despre copila ucisă şi arsă la Arad

Criminalistul Dan Antonescu a făcut mai multe precizări despre cazul fetiţei găsite ucisă şi incendiată pe un câmp din Arad.

Procurorii au făcut public un detaliu cheie din anchetă, anume faptul că fetiţa ţinea în pumn un fir de păr de 20 de cm în lungime.

„Asemenea amănunte sunt ținute de anchetatori sub cheie tocmai pentru ca autorul sau autorii să nu afle de indiciile pe care le-au obținut anchetatorii. Este clar că piesa principală din această anchetă o reprezintă aflarea identității fetei pentru că se va ajunge imediat şi la autor. Atunci când un criminal transportă cadavrul într-un alt loc decât acolo unde a comis crima înseamnă că acel loc are legătură directă cu el, cu autorul”, a spus Dan Antonescu, expert criminalist, la Antena 3.

Cine a făcut fapta a avut grijă să fie identificată cât mai greu fata
„Şi tocmai de aceea el este obligat să rişte, pentru că a transporta un cadavru reprezintă un mare risc de a fi prins. Acest risc şi-l asumă pentru că e clar că nu poate lăsa cadavrul acolo, fie că vorbim de locuinţa lui, o proprietate, un atelier, un loc de muncă. Acel loc are legătură cu el şi încearcă să ducă acel cadavru cât mai departe.

Acum pasul doi l-a făcut, conștient fiind că el este din anturajul victimei, poate fi vorba de unul din părinți sau poate fi vorba de o familie dezorganizată, poate fi orice. Oamenii aceștia care au comis fapta au avut grijă ca fata să fie identificată cât mai greu, de aceea au incendiat cadavrul.

Aveți convingerea şi speranța că acest caz va fi rezolvat. Comunitatea face investigații, încearcă să obțină informaţii pe care să le comunice anchetatorilor”, a mai explicat el.

S-a reconstituit chipul fetiţei
A fost reconstituit chipul fetiței ucise și găsite pe câmp, lângă un cimitir din Arad. Primele informații arată că victima ar fi avut între 5 și 6 ani și ar fi fost omorâtă în ultimele două zile. Medicul legist a stabilit că moartea a fost violentă şi s-a datorat posibil unui traumatism cranio-cerebral acut cu prezenţa unui hematom subdural.

„În cauză s-a început urmărirea penală „in rem” sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, faptă prev. de art.188 al.1 C.pen, profanarea de cadavre sau morminte, faptă prev. de art.383 al.1 C.pen. cu aplic. art.38 al.1 C.pen. privind concursul real de infracţiuni. Prin ordonanţa din data de 01.11.2021 s-a dispus extinderea cercetărilor privind infracţiunea de violenţă în familie, prev. de art. 199 al. 1 C.p. în condiţiile art. 188 al. 1 C.p. şi profanare de cadavre sau morminte, prev. de art. 383 al. 1 C.p., cu aplic. art. 38 al. 1 C.p.”, arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *