“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALNOUTATISTIRI

Comemorare NATIONALISTA la Aiud dedicata martirilor din inchisorile comuniste

Văduviţi de absenţa părintelui Iustin Pârvu şi a celui care şi-a dedicat viaţa acţiunilor militante naţionaliste, clujeanul Costel Condurache, peste 200 de români i-au pomenit la Aiud pe martirii din închisorile comuniste.

Printre cei prezenţi la eveniment s-au numărat Ilie Tudor (90 de ani), tatăl artistului Tudor Gheorghe, unul dintre ultimii lideri ai rezistenţei armate din munţi, Petre Petre (96 de ani), Cezarina Condurache, primarul Aiudului, Mihai Horaţiu Josan, Florin Dobrescu, Şerban Suru, o delegaţie a Noii Drepte din Târgu Mureş şi a Asociaţiei Inima Ardealului.

Vremea a fost frumoasă la Aiud în prima parte a zilei, doar în timpul slujbei de pomenire a martirilor ucişi de comunişti în închisoarea din Aiud – ţinută lângă Monumentul “Calvarul Aiudului” -, izvorând câţiva picuri de ploaie din cer.

“Creştinii înălţau altare pe osemintele sfinţilor, iar Monumentul Calvarului şi biserica de jos sunt construite pe osemintele celor persecutaţi de dictatura atee. Secolul XX a dat mai mulţi martiri decât primele trei secole şi trebuie să nu lăsăm oamenii să-i îngroape în trecut, este necesar să rămână lumini patimile lor pentru neamul românesc. Viaţa lor merită cunoscută nu pentru latura lor lumească, cât pentru că s-au ridicat la puterea în credinţă a primilor creştini”, a spus părintele Augustin Varvaruc.

În cinstea părintelui Justin Pârvu a fost ţinut un moment de reculegere la finalul slujbei de pomenire, urmată de conferinţa intitulată “Sfinţii Închisorilor”, găzduită de Primăria Aiud. Părintele Hrisostom, Ciprian Voicilă, Dan Radovici şi Coriolan Baciu au fost doar câteva dintre persoanele care au luat parte la conferinţă.

Părintele Hrisostom a tras un semnal de alarmă asupra vlăguirii poporului român, care nu mai ştie să trăiască autentic, pentru Dumnezeu, problema nefiind atât sărăcia, ci faptul că inimile noastre s-a obişnuit să primească “binecuvântări” europene şi din alte ţări pentru tot ceea ce fac, pentru orice standarde. Dânsul a evidenţiat şi lipsirea curajului românilor din ziua de azi, de a-l mărturisi pe Hristos, pe timp de pace, în acest sens putând fi luate drept exemple bune de urmat martirii din temniţele comuniste, în mare parte legionari, care au îmbrăţişat în mod autentic viaţa de creştin ortodox.

Cu prilejul conferinţei a fost prezentată şi cartea “Imn pentru Crucea purtată”, de Virgil Maxim.

Printre intelectualii care au trecut prin temniţa Aiudului, se numără: Petre Ţuţea, poetii Radu Gyr şi Vasile Voiculescu, filozoful Mircea Vulcãnescu, creatorul curentului gândirist Nichifor Crainic, Sfântul Închisorilor – Valeriu Gafencu, Pãrintele Dumitru Stãniloaie, Pãrintele Galeriu, Pãrintele Calciu-Dumitreasa, Pãrintele Justin Pârvu, Pãrintele Bejan, Pãrintele Arsenie Papacioc, Pãrintele Daniil Tudor, Pãrintele Ion Lãcãtuşu şi mulţi alţii. De pe NapocaNews

1

comemorare-aiud3

comemorare-aiud7

comemorare-aiud8

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.