Ciocniri violente la Paris! Poliţiștii au folosit gaze lacrimogene împotriva „vestelor galbene” (Video)

Ciocniri violente au loc, sâmbătă, pe Bulevardul Champs Elysees, între polițiști și „vestele galbene”, manifestanți care protestează față de creșterea prețului la carburanți.

Poliția din Paris a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanții care demonstrează pentru a doua săptămână consecutiv față de creșterea prețurilor la carburanți.

„Vestelor galbene” au rupt un cordon de securitate instalat pe Bulevardul Champs Elysees.

Aproximativ 13.000 de persoane s-au adunat luni dimineaţa în 358 de locuri din Franța, după ce sâmbătă au fost 290.000, în peste 2.000 de locuri, pentru a protesta față de politica economică a Guvernului condus de Edouard Philippe.

Această mişcare polimorfă şi fără un lider identificat a fost iniţiată de membri ai societăţii civile, care au îndemnat pe reţele de socializare la acţiuni contra creşterii preţului carburanţilor.

Citiți și:  BREAKING NEWS Scene de GROAZĂ la Paris. Magazine incendiate și ciocniri poliție-manifestanți

Motivele nemulţumirii s-au extins, apoi, la o denunţare mai globală a politicii Guvernului în domeniul taxării şi scăderii puterii de cumpărare.

Apeluri la manifestaţii ”pe jos, pe cal sau cu maşina”, în vederea ”blocării” Parisului, pe 24 noiembrie, au fost amplu preluate şi răspândite pe Facebook.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU